Home » Food: Suikervrije en koolhydraatarme slagroom truffels

Food: Suikervrije en koolhydraatarme slagroom truffels

koolhydraatarme slagroom truffels

Afgelopen week organiseerden we voor Corine een babyshower en aangezien zij helaas tijdens de zwangerschap last kreeg van zwangerschapsdiabetes hebben we het oorspronkelijke plan omgegooid en veel koolhydraat arme en suikervrije hapjes geprobeerd samen te stellen. Ik maakte de koolhydraatarme wortelmuffins en…. hele lekkere suikervrije en koolhydraatarme slagroom truffels! Omdat het super simpel te maken is, wilde ik hem toch even met jullie delen. In dit geval dus suikervrij, maar ook zoeter te maken door suiker toe te voegen.

Wat heb je nodig voor de suikervrije slagroom truffels?

  • 200 gr roomboter (zacht)
  • 100 ml slagroom ongeklopt
  • +/- 55 druppels zoetstof (vloeibaar, bijvoorbeeld Stevia)
  • Cacaopoeder
  • 125 gr gesmolten Stevia pure chocolade of pure chocolade 85%
  • Cocktailprikkers
  • Mixer en beslagkom

Zo maak je de suikervrije slagroom truffels

– Meng de boter met de slagroom en zoetstof en mix dit tot een geheel. Proef nog even of je ze zoet genoeg vindt, vul anders aan met wat zoetstof. Maak een stuk of 25 kleine bolletjes vanuit het mengsel, met de handen of met twee lepeltjes. Leg deze bolletjes op een bord en prik er per bolletje een cocktailprikker in. Zet het bord met boter/slagroom bolletjes voor een minuut of 20 in de vriezer.
–   Vul een kommetje met wat cacaopoeder en smelt de chocolade op een laag vuurtje. Haal de bolletjes weer uit de vriezer, check even of ze hard genoeg zijn en maak ze daarna af.
– Als de chocolade goed gesmolten is zet je het vuur heel laag of helemaal uit. Dompel de bolletjes een voor een in het pannetje met de gesmolten chocolade en draai de overtollige chocolade eraf. Dip dan het bolletje in de kom met cacaopoeder en tik als alles bedekt is het overtollige cacaopoeder eraf. Als je ze allemaal klaar hebt zet je ze nog even voor een minuut of 10 in de vriezer. Haal ze uit de vriezer en haal ook de prikkers uit de bolletjes. Ik bewaarde ze een nacht in de koelkast voor de babyshower, maar het liefst eet je ze natuurlijk direct lekker allemaal op! 😉

Liefs Meik

Volg:

2 Reacties

  1. Ellen
    5 februari 2019 / 23:11

    Bij mij loopt zodra ik stop met mixen de slagroom weer langzaam terug in de bak met het mengsel.
    Mix ik niet lang genoeg?

    • 6 februari 2019 / 20:24

      Hoe bedoel je loopt het terug in het mengsel? Het wil niet met de boter mengen? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.