10   336
23   699
30   688
40   506
14   311
Home » Food: Pasta met ansjovis, parmezaanse kaas, tuinerwten en broccoli

Food: Pasta met ansjovis, parmezaanse kaas, tuinerwten en broccoli

Food: Pasta met ansjovis, parmezaanse kaas, tuinerwten en broccoli

Ik maak vaak dezelfde pasta, tegenwoordig is eenpanspasta een favorietje, maar ook pasta pesto met kip is een gerecht wat bij ons vaak voorgeschoteld wordt. Terwijl er zoveel interessante varianten zijn! Met inspiratie van Allerhande maakte ik vorige week deze pasta, met veel groente en… Chili en ansjovis! Even wennen, vooral omdat ik niet alle vis lekker vindt, maar ik vond hem wel lekker en omdat Ton er niet was had ik genoeg voor 2 avondjes!

Wat heb je nodig voor de pasta (3-4 personen)?

Hoe maak je de pasta met ansjovis?

  1. Maak een pannetje warm en kook de penne beetgaar in een minuut of 8. Snijd de broccoli in roosjes en gebruik ook de schil door die in kleine stukjes te snijden. Kook de broccoli kort (circa 5 min) beetgaar en voeg in de laatste minuut de tuinerwtjes toe. Vang bij het afgieten van de groenten een kopje kookvocht op.
  2. Ondertussen kan je de ansjovis laten uitlekken. Wel in een bakje om de olie op te vangen. Spoel de ansjovis af met water en snijd het fijn en klein. Verhit 1 eetlepel van de opgevangen olie in een pan en fruit de ansjovis en chilivlokken 2 minuten op laag vuur. Voeg de paneermeel of panko toe en bak in 3 minuutjes krokant  tot pangrattato. Schep het geheel regelmatig om.
  3. Snijd de knoflook fijn. Schep de helft van de groenten in een hoge beker, voeg de helft van de kaas, de knoflook, de rest van de opgevangen ansjovisolie en 150 ml kookvocht toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus, naar smaak kan je peper toevoegen.
  4. Giet de pasta af en meng de pasta in een pan met de saus en groenten. Schep dit op een bord en verdeel de pangrattato en de rest (en voor de liefhebber wat extra) van de kaas over de pasta.

Smullen maar! 🙂

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.