Home » Food: Magioni Pizza met artisjok, kalkoensalami en mozzarella

Food: Magioni Pizza met artisjok, kalkoensalami en mozzarella

Magioni pizza

Het kan niet altijd, zeker nu ik wat kilo’s kwijt wil, maar als echt pizza liefhebber kan ik eigenlijk geen week zonder. Door de Magioni Pizza bodems voelt pizza eten iets verantwoorder en ondanks dat ik op een Magioni dag toch nog een beetje om de rest van de calorieën moet denken, kan ik het prima eten binnen een laag calorieën schema.

Ik ben zelf groot fan van de kaaspizza’s, maar Mir zorgde ervoor dat ik deze combinatie met artisjok en kalkoensalami nu altijd kies bij het zelf maken van een pizza. Zo enorm lekker, elke keer weer intens genieten. Ik moet eerlijk zeggen dat artisjok altijd als iets klonk wat ik niet graag wilde hebben. Een tijd geleden heb ik het toch eens op de pizza gemikt en sindsdien is het een standaard onderdeel van mijn winkelmandje bij een Magioni avondje. En daarom wil ik hem met jullie delen, echt probeer het eens!

Ingrediënten Magioni Pizza met artisjokmagioni pizza artisjok

 • 1 Magioni bloemkool pizza bodem (of welke smaak dan ook)
 • geraspte (30+) kaas (verkrijgbaar bij de Lidl)
 • 1 blik artisjokken
 • kalkoensalami (verkrijgbaar bij AH of Lidl)
 • mozzarella (light, verkrijgbaar bij Lidl)
 • blikje tomatenpuree
 • cherrytomaatjes
 • basilicum
 • oregano, pizza kruiden of Italiaanse kruiden

Zo maak je de Magioni Pizza

 • Verwarm de oven voor op 220 graden.
 • Leg de bodem op een bakplaat met bakpapier
 • Smeer de bodem in met tomatenpuree, hoeveelheid naar wens
 • Verdeel de geraspte kaas over de bodem, ik neem meestal zo’n 60 gram.
 • Verdeel de rest van de ingrediënten over de bodem (ik nam 4 cherrytomaatjes, 20 gram mozzarella, 2 artisjokken harten, 20 gram kalkoensalami om binnen mijn macro’s te blijven, maar vul vooral naar wens!)
 • Voeg als laatste nog wat kruiden blaadjes basilicum toe voor de echte Italiaanse smaak.
 • Bak de pizza in ongeveer 16/17 minuten af in de oven.

SMULLEN!!

Kan jij ook wel elke week pizza eten? Ik ben benieuwd naar jouw favoriete ingrediënten!

Liefs Meik

Volg:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.