10   336
23   699
30   688
40   506
14   311
Home » Food: Kikkererwten salade met hummus, veldsla en falafel

Food: Kikkererwten salade met hummus, veldsla en falafel

Kikkererwten salade

De laatste tijd neem ik iets meer tijd om receptjes te proberen en te experimenteren. Zo kwam ik laatst dit recept tegen bij favoriete inspiratiebron Chickslovefood. Een skinny kikkererwten salade receptje wat dus ook nog eens lekker is voor het werken aan die summerbody 😉

Kikkererwten kan je gemakkelijk kopen vanuit blik, maar ook gedroogd kan je ze vinden. Bij de gedroogde kikkererwten moet je wel rekening houden met een voorbereidingstijd, die uit blik kan je direct gebruiken in recepten. De kikkererwt kan je goed gebruiken als vleesvervanger, ze zijn rijk aan eiwitten en zitten vol met belangrijke mineralen, zoals mangaan, foliumzuur, zink, koper en ijzer. Ze zitten ook vol vezels, wat goed is voor de spijsvertering. Kortom een heel gezond ingrediënt, waar we eigenlijk wat meer gebruik van zouden moeten maken.

Wat heb je nodig voor de kikkererwten salade (2 personen)?

  • 400 gram kikkererwten
  • 1 mini naanbroodje met knoflook en koriander
  • 1 aubergine
  • 10 falafel stukjes
  • 50 gram veldsla
  • 2 eetlepels hummus

Zo maak je de kikkererwtensalade

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een bakplaat en leg hier een bakpapiertje op.
  • Verdeel de kikkererwten over de bakplaat en besprenkel ze met wat olie, peper en zout.
  • Schuif de bakplaat in de oven en rooster ze 20 minuten in de oven.
  • Snijd de aubergine in plakken terwijl de kikkererwten in de oven zitten en besprenkel ook deze met wat olie, peper en zout. Gril deze in een bakpan aan beide kanten kort gaar.
  • Verhit in een andere koekenpan de falafel balletjes in een paar minuutjes bruin.
  • Neem twee diepe borden en vul deze met de veldsla, gegrilde aubergine, falafel, kikkererwten, het naanbrood en maak het geheel af met de hummus.

Smullen maar!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.