Home » Food: Gezonde mosterdsoep

Food: Gezonde mosterdsoep

Food: Gezonde mosterdsoep

Ondanks dat ik deze mosterdsoep al best wel lang maak heb ik hem gek genoeg nog nooit met jullie gedeeld volgens mij. Ik kon hem zelf in ieder geval niet terug vinden op MirMei. Ik kwam er namelijk achter dat ik hem voor het laatst in januari gemaakt heb, met mijn verjaardag en sinds ik PBP doe gewoon niet meer, terwijl hij best wel prima past in mijn macro’s! So why not? Hij is erg gemakkelijk te maken en ik vind het een heeerlijk soepje!

Wij aten hem vanavond met een breekbroodje van de Lidl en een smeerseltje. Simpel, maar lekker en goed vullend.

Wat heb je nodig voor ongeveer een liter mosterdsoep?

  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 1 blokje groente bouillon
  • een halve liter water
  • een halve liter (soja) melk
  • 50 gram (spelt) bloem/meel
  • 40 gram roomboter
  • kurkuma
  • grove mosterd

Hoe maak je de mosterdsoep?

  • Maak eerst een roux door de boter te smelten. Voordat de boter verkleurd voeg je de bloem toe en spatel dit door elkaar. Als dit mengsel lichtjes verkleurd is de roux klaar. Voeg de melk toe en zorg er met een spatel voor dat de roux goed mengt met de melk.
  • Voeg het bouillon blokje toe en breng de soep voorzichtig aan de kook. Let op! Als de melk kookt moet je het goedje snel zacht zetten, want van overgekookte melk wordt niemand blij!
  • Zorg er ondertussen voor dat je de ui en knoflook fijn gesneden hebt.
  • Bak deze kort op in een ander pannetje met een paar snufjes kurkuma. De kurkuma geeft behalve een mooie kleur oof een heerlijke smaak aan de soep. Als de ui en knoflook gaar is voeg je deze bij de mosterdsoep.
  • Voeg eerst twee eetlepels mosterd toe aan de soep om het af te maken.
  • De soep is nu behoorlijk dik, voeg het water geleidelijk toe, naar wens iets dikker of wateriger.
  • Proef de soep en voeg naar smaak wat extra mosterd toe. Pas op, hij is snel te pittig, maar een flauw soepje wordt ook niemand vrolijk van, dus een beetje pittig mag wel!

mosterdsoep

De soep is gemakkelijk op te warmen en de volgende dag misschien nog wel lekkerder ;-).

Je kan natuurlijk spekjes toevoegen, zelf eten wij hem vaak met vega spekjes en dus een broodje. Lekker lekker!

Eet smakelijk!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.