17   317
20   583
22   438
33   581
16   522
Home » Foamroller

Foamroller

Foamroller

Al geruime tijd is Miranda in het bezit van een foamroller. Sinds we begonnen zijn met Personal Body Plan heeft ook Meik een foamroller aangeschaft bij de Body&Fit. En ondanks dat het soms erg pijn doet, ode aan de foamroller!

Mir

Ik ben nog steeds erg blij met deze aankoop, al had ik in het begin hier erg mijn twijfels over. De foamroller was nog niet zo bekend en wat voor oefeningen moet je hier dan wel niet mee doen ? Aangezien ik er toch 1 heb aangeschaft geloofde ik er wel een beetje in. Het verbetert de flexibiliteit van de spieren, betere doorbloeding en zou blessures voorkomen. Aangezien je van veel krachttraining niet echt flexibel wordt, is dit wel mooi meegenomen.

De allereerste keer dat je de foamroller gebruikt kan je wel huilen van de pijn. Vre-se-lijk! Je zou op de punten waar het extra zeer doet 20 seconden harder moeten aandrukken. Dit is een triggerpoint en doormiddel van het extra aandrukken ‘ verdwijnt’ dit punt. De eerste paar keren laat je dit wel en rol je snel door. Dit wordt wel beter na een tijdje hoor 😉 Een tijdje stond mijn roller in een vergetelhoekje, maar sinds PBP gaat die trouw mee naar de sportschool. Voor de training en na de training even rollen. Of het effect bij mij heeft weet ik niet helemaal, maar ik heb wel het idee dat het erg goed is voor je spieren, dus ik blijf hem nu zeker gebruiken!

Meik

Ik gebruikte de foamroller heel af en toe, maar liever niet, pijn en zag er het nut niet zo van in. Maar in de trainingen van Personal Body Plan moeten we voor en na elke training foamrollen, billen, voorkant benen, achterkant benen en hamstrings. Alles komt aan bod. Laatst ook even de zijkant van de buik ‘gefoamed’, menn, dat doet pijn! Maar nu na bijna drie weken merk ik wel dat het effect heeft. Wat?

  • Minder tot geen spierpijn
  • Zachte en stevige huid
  • Flexibeler
  • Meer ‘hardloop’ vermogen

Kortom, ik ga er lekker mee door en ook voor en na het hardlopen probeer ik even te foamrollen. Mijn B&F foamvriend gaat overal mee naartoe! 🙂

Waar kan je een goede foamroller kopen? 

Er zijn verschillende foamrollers, bijvoorbeeld gladde en puntige. Wij hebben beide eentje met reliëf in de rol, dit werkt net iets effectiever vinden we, in vergelijking met de gladde foamroller.

9200000055628956_1 Foam_Rollerthe-grid-foam-massage-roller

Deze vrijwel gladde roller kan je hier kopen              Deze Body&Fit roller kan je hier kopen                     Deze oranje The Grid kan je hier kopen

 

Volg:
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.