36   616
27   460
24   528
25   516
23   611
Home » De Leeksterlenteloop

De Leeksterlenteloop

De Leeksterlenteloop

zit er weer op! 19 maart 2016, de Leeksterlenteloop in Leek. Voor mij een run van 10 km. Het is elk jaar afwachten hoe het weer zal zijn, maar vandaag was een perfecte hardloopdag. Weinig wind, geen zon en een ideale temperatuur. Vooraf aan de run heb ik 500 ml rode bietensap gehad. Er wordt veel op internet geschreven dat dit je sportprestaties verbetert. Meer dan 500 ml is niet aan te raden i.v.m. het vele nitraat in de biet. Deze stof zit eveneens ook veel in spinazie.

Vorig jaar deden Meike en ik samen mee aan deze run. We waren toen erg aan de late kant waardoor we net 1 minuut voor start in het vak stonden. Op zich ook wel weer fijn, je staat niet in de kou in je hardloopkleren te wachten tot je van start mag. Daarom ook dit jaar niet te vroeg heen. Ik ben ergens midden in het vak gaan staan. In het begin heb je toch vaak mensen om je heen en is het zoeken na een goed tempo. Het is alleen al leuk om te zien hoeveel verschillende mensen er mee doen. En allemaal hun eigen manier van lopen. Ik had net mijn muzieklijst op spotify bijgewerkt dus ik was in me eigen wereldje.

image

Sinds ik bezig ben met Personal Body Plan heb ik redelijk veel trek in eten. Ik merk nu pas hoe weinig 1.340 kcal is. De vorige keer zei ik dat je voor de aardigheid eens moest kijken hoeveel kcal je op een dag binnenkrijgt en dan wellicht schrikt hoeveel je eet. Nou, ik ben eigenlijk geschrokken van hoe weinig andere mensen eten. Er blijken dus een heleboel (voornamelijk vrouwen) die tegen mij zeiden; ik kom maar tot 1.000 kcal op een dag. En die dan ook echt vol zitten. Dat ze er tegen moeten eten om 1.500 kcal te eten. Ik kan de hele dag wel eten. Ik ben dan ook redelijk in shock dat sommige zo (te) weinig eten.
Goed erg afgeweken van mijn run, maar wat ik toch even kwijt wilde.

Weinig energie door drastische mindering van voedsel dus. De eerste twee kilometer moet ik er altijd heel erg inkomen. Zwaar ademen en geen vast ritme. De eerste kilometer is ook door een zand/kiezelpad dus ook niet de beste ondergrond. Na 4 km had ik eindelijk een vast ritme en kon ik achter een meisje aanrennen. Vaak zoek je iemand uit die net iets harder dan jij rent en probeert die bij te benen. Bij de start merk je gelijk al of je die dag ‘lopersbenen’ hebt. Vandaag was niet mijn dag. Erg op die run verheugd en dan wil het niet zoals jij wilt. Het is wel fijn dat er langs de kant van de weg borden staan na elke kilometer. Je weet waar je aan toe bent en waar je eventueel kunt versnellen. Bij 9 km ben ik nog ietsje harder gaan lopen, maar dit viel redelijk zwaar. Bij de finish was ik vergeten op het tijdbord te kijken, dus was ik ’s middags in afwachting wat de tijd was. Ik had vooraf op 55 minuten gehoopt, maar het is 56:33 geworden. Niet mijn beste tijd, maar het was wel een leuke dag. Volgend jaar beter. Of op 2 april bij de Legiorun in Grootegast. Daar kreeg ik vandaag mijn startnummer van binnen. Met startnummer 55… Die 10 km moet met dat nummer hopelijk lukken in 55!

image

Leeksterlenteloop tot 2017!

Liefs, Miranda

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.