139   579
25   507
17   327
36   468
71   615
Home » Food: What about calorieën?

Food: What about calorieën?

Food: What about calorieën?

Calorieën, net zo’n lastig iets als vetpercentage. Je eet gauw meer dan je denkt en je verbrandt vaak ook minder dan je denkt. Sinds kort voer ik mijn eten weer in op MyFitnesspall. Dit is een app waar je kan invoeren wat je eet. Deze app geeft aan hoeveel eiwitten, vetten of koolhydraten erin je voeding zitten. Persoonlijk erg handig, aangezien ik wil weten hoeveel gram eiwitten ik eet. Ik ben hier toentertijd mee gestopt omdat ik het relatief veel werk vond en de chocola niet altijd eerlijk invulde..
calorieën fitness pal
In de zalmfilet die ik vorige week at zitten relatief veel calorieën en vetten.  Hiervan is wel 70 procent onverzadigd vet. Tevens zit de vis vol eiwit. Toch ‘schrok’ ik wel van het aantal calorieën in deze vis. Ik zet hem nog wel iedere week 1 keer op het menu. Je denkt namelijk dat sommige producten heel gezond zijn en je er veel van kan eten, maar als je ze samenvoegt heb je toch een calorierijk geheel en zul je niet afvallen of vet verliezen.

Ik heb mijn caloriebehoefte op 1.700 calorieën gezet. Er wordt vaak gezegd; ik mag er 2.000 als vrouw, maar dit is een gemiddelde en geldt zeker niet voor iedereen. Ik heb een zittend beroep en daarom kies ik voor 1.700. Ik zat er afgelopen donderdag dus iets boven, maar de ene dag lukt het beter dan de andere dag. Het is nooit precies te zeggen hoeveel iemand ‘nodig’ heeft, maar je kunt het ongeveer schatten.

Waarom zou je calorieën tellen?

Het is al vaker gezegd op blogs/YouTube, als je minder calorieën eet dan je binnen krijgt, dan val je af. Is je behoefte 1.800 calorieën op een dag, verlaag dit dan met 200/300 calorieën op een dag en je zult geleidelijk aan aanvallen. Het vergt wel discipline om dit elke dag in een app in te vullen. Ook moet je de ‘slechte’ dingen eerlijk invullen. Hoe verleidelijk is het om dat ene blokje kaas of die halve reep chocola weg te laten. Het ‘staat’ niet leuk en je wordt zo geconfronteerd met al die slechte cijfers. Het is niet noodzakelijk om calorieën te tellen, maar ik weet ongeveer wat ik dan nog kan eten of wanneer je er al gigantisch over heen zit.

Al dat tellen werkt niet voor iedereen, maar af en toe eens invullen wat je allemaal op eet is een goeie bewustwording van sommige hoeveelheid voedsel die je tot je neemt.

De volgende dingen lees je liever niet:

  • 1 reep Tony’s (180 gram) = 970 kcal (voor het gemak vermeld ik de hele reep, want er is niemand die maar 2 stukjes op eet)
  • 200 gram M&M’s crispy = 992 kcal
  • 200 gram truffel kruidnoten = 956 kcal
  • 200 gram Lay’s Paprika = 1.063 kcal
  • 200 gram Oreo’s = 942 kcal

Even ter vergelijking, 200 gram linzen 212 calorieën, 200 gram broccoli 46 calorietjes, 200 gram magere kwark 140 calorieën.
Oneerlijk hé?
calorieën tony

Volg:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.