Home » Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza

Oooooh als ik echt iets mag noemen waar ik altijd wel zin in heb, dan is het wel PIZZA! Ik ben echt zoo gek op pizza dat ik zelfs na 7 dagen pizza tijdens de wintersport het weekend daarna thuis nog een pizza nam. Kan er geen genoeg van krijgen. Wel de extra slechte, met veeeeel kaas! Ik ben ze een tijd geleden voor PBP zelf gaan maken, dan kocht ik een bodem en deed wel 5 verschillende soorten kaas erop. Heeerlijk!

Maar nu, in een periode dat ik toch wel een beetje om de calorieën moet denken, is het super leuk om op zoek te gaan naar een manier om toch te kunnen genieten van een pizza. Zo maak ik vaak pizza met een wrap bodem, maar merkte ik dat ik snel weer zin in iets had ’s avonds. Toen ik de pizza met een bloemkool bodem tegenkwam, dacht ik, die maar eens proberen!

IMG_3962Wat heb je nodig?

  • 300 gr bloemkool
  • 1 ei
  • Mozzarella
  • Knoflook
  • Ingrediënten naar smaak om de pizza te beleggen, ik had tonijn, tomatenpuree, courgette en parmezaanse kaas

 

 

Hoe maak je de bloemkoolpizza?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bloemkool roosjes los (of koop een kant en klaar zakje). In een keukenmachine of blender maal je de bloemkool fijn. Je kan de bloemkool ook met een groot mes in hele kleine stukjes snijden. Wel even een beetje meer werk, maar dan heb je ook wat 🙂
  • Zet de bloemkool voor 1 a 2 minuutjes in de magnetron zodat de ‘rauwheid’ eraf gaat.
  • Scheur wat kleine stukjes mozzarella af en meng deze met een geklutst ei en een beetje geperste knoflook teen door de bloemkool tot een soort deeg.
  • Spreid het bloemkoolmengsel uit over een bakplaat met bakpapier en pak de bodem in 20-30 minuten gaar. Op een speciale pizzaplaat wordt de bodem iets krokanter.
  • Als de bodem goudbruin is kan je hem gaan beleggen. Ik deed tomatenpuree, tonijn, courgette en parmezaanse kaas met basilicum en oregano.
  • Bak de pizza nog 10 minuutjes af
  • Smullen maar!!

Liefs Meik

 

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Lutzkuipers
    13 april 2016 / 20:33

    Mag je hier een keertje komen maken en bakken knufs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.