Home ┬╗ Sporten in het donker

Sporten in het donker

Sporten in het donker

Het is lang donker ’s ochtends en ’s avonds is de zon vroeg weg. Kortom, als je door de weeks wil sporten, wordt het sporten in het donker!

Vorige week was pap jarig, maar ik had ook mijn training ingepland. Wat ik dan doe? Hop, kleren in de auto en na een verjaardagstaartje lekker lopen! Wat leuk is aan dit soort acties is dat je een keer in een andere omgeving terecht komt. Altijd hetzelfde bos of hetzelfde pad wordt ook wel eens een beetje saai. Net toen ik weg wilde gaan begon het lichtjes te sneeuwen. Ik heb zelf twee kleine gele bandjes van de action met rood knipperende lichtjes, maar ik merk dat automobilisten mij minder goed zien als ik die om heb.

Dus toen mijn vader zei dat hij altijd met een hoofdlampje liep, dacht ik, hee! Laat ik dat eens proberen. Ik woon zelf in een klein dorpje met weinig verlichting en mijn vader woont midden op het platteland. Goede verlichting is dus erg belangrijk. Nu in de winter heb ik eigenlijk geen mogelijkheid door de weeks om in het licht te rennen. Tijd dus om goed te investeren in koplampen en extra verlichting!

hardlopen in het donker

Het was even wennen toen ik de lamp op mijn hoofd geschoven kreeg, maar het zat erg stevig, niet vervelend en het lampje was enorm fel! Ik was zelf lichtelijk sarcastisch en dacht dat hij zou afglijden tijdens het rennen, maar hij bleef super goed zitten, zelfs bijna aan de strakke kant. Op de boerenweggetjes ging ik zo ver mogelijk de berm in, maar ik merkte dat auto’s direct af remden, echt schrokken van het licht en direct langzamer gingen rijden en aan de kant gingen voor me. Erg fijn en veilig.

Kortom, wil je lekker lopen deze winter terwijl je fulltime werkt en in een klein plattelands dorpje woont? Investeer dan in goede verlichting. Je loopt een stuk veiliger, laat automobilisten niet schrikken met een plotselinge gedaante en je kan daarbij goed zien waar je loopt. Ik ben ooit eens in het donker naast het pad geschoven met mijn enkel dubbel, ik zag niet dat het pad afliep.. ­čÖü Lang last van gehad, maar met dit knappe lampje kon ik elk plasje, elk takje en elke hindernis zien.

Het voelt misschien een beetje suf, maar h├ę, niemand ziet je in het donker ­čśë

Liefs Meike

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.