Home » Running: Run Forest Run Gees-Meppen 2017

Running: Run Forest Run Gees-Meppen 2017

Running: Run Forest Run Gees-Meppen 2017

Vorig jaar liep ik mijn eerste RFR in Gees – Meppen, en dit was al mijn vijfde Run Forest Run ervaring. Vorig jaar liep ik hier de 8 kilometer, nu de 21 kilometer. Er werd nogmaals bewezen dat lange afstand lopen toch wel veel leuker is! Wat hebben we weer een hoop mooie plekjes gezien, plekjes waar je normaal niet snel komt.

Na wat koolhydraatjes in de vorm van pancakes stap ik in de auto op weg naar Meppen, een klein uurtje rijden. Ik heb vandaag niets bij mij, geen gelletjes, geen water, geen pakkelarie. Kijken hoe het gesteld is met de mindset. Bij de RunForestRun loopjes zijn de waterposten altijd goed bezet en je hebt veel keus, dus mocht ik echt lamlendig worden, dan neem ik daar wat extra. Het regent als we met z’n allen staan te wachten om te starten. Heel gek, de motivatie is bij de meeste (ook bij mij) heel laag en we staan allemaal te schuilen, terwijl je straks 2 uur voor je lol door de regen gaat rennen. We lachen met elkaar dat wij mensen toch vreemde wezens zijn.

22 kilometer trailrun

Om kwart voor 11 starten we. Ik probeer de eerste kilometers een fijn tempo te vinden, we lopen veel door gras en ‘plat’ terrein. Na 5 km is mijn hartslag nog mooi laag en ik versnel een beetje. We lopen met een groepje van 4 op, om en om aan kop. Mooie stukken grasland, bossen, kleine watertjes wisselen elkaar af. Ik pak bij de eerste verzorgingspost 3 winegums en loop vlot weer door. Muziekje in de oren, ik heb een drukke week gehad en heb behoefte aan me, myself and i tijd. Lekker ontspannen en in mijn eigen wereldje, bij de trails lopen de meeste mensen zonder muziek, dus ik ben een beetje een vreemde eend in de bijt, maar goed, doen wat goed voelt toch?

Van 9-14 kilometer loop ik samen met een dame samen, we hebben een mooi tempo en ze pakt hem na een tijdje van mij over. Ik neem bij de volgende verzorgingspost weer 3 winegums en ren achter mijn medeloopster aan. Het lukt mij haar bij te benen tot een kilometer of 17/18, dan moet ik toch even wat inhouden, ademhaling op orde en lekker uitlopen. Ook goed kijken waar je loopt, benen breken zou een beetje zonde zijn, dus liever inhalen waar veilig is, dan wild door het bos en het gras rennen. Ik voeg mij op een gegeven moment bij een ander groepje en om en om hazen we elkaar wat. De final sprint doen we met z’n drieën en na een high five van organisator Winfried ben ik erg happy met de tijd van 1.57.10 uur over 22 kilometer!


Ik ben blij dat ik de langere afstand gelopen heb, je ziet net iets meer, de 8 kilometer van vorig jaar was een mooie opstarter, maar ik blijf toch lekker de langere afstanden trailen! Mijn been hield het gedurende de loop, met tape van schoonbroertje Jan, erg goed! Even wat vervelend gevoel aan het begin van de loop, maar verder prima mijn ding kunnen doen. De stijfheid is wel aanwezig zo een paar uur na de run, maar even weer goed herstel pakken.

Nog een maandje en dan de halve in Lauwersoog. In de tussentijd maar even goed naar mijn lichaam luisteren, rust nemen en blijven trainen 😉

Liefs Meik

Volg:

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.