36   616
27   460
24   528
25   516
23   611
Home » Running: Oliebollenloop 2019

Running: Oliebollenloop 2019

Oliebollenloop 2019

Vandaag rende ik mijn 7de Oliebollenloop. Elk jaar weer loop ik deze traditie getrouw in Gorredijk, als afsluiting van het jaar. Vaak alleen, maar vorig jaar met Charlotte en pap. En dit jaar kreeg ik zowaar mijn lieve vriend Ton mee! Vanwege de vervroegde start leek het hem ergens een paar maand geleden wel leuk om eerst even actief bezig te zijn en daarna met een sportief gevoel flink aan het bier te gaan bij het carbid schieten in ons dorp. En dus schreven we ons beide in en gingen we ’s ochtends op tijd op pad!

Ton had niet perse veel zin bij het wakker worden vanochtend, maar samen toch lekker wat pannenkoekjes als ontbijt voor wat energie en zoals altijd eerst even in Jonkersland (pap en familie) een koffie en oliebol halen. Daar kleden we ons vast om, wat altijd een dingetje blijft. Het zonnetje schijnt, het lijkt heerlijk hardloopweer, maar het is wel koud. Ik kies voor een t-shirtje en een lange broek. Liever iets te fris, dan te warm. We gaan op tijd naar de start, parkeren de auto in de buurt en lopen naar de sporthal. De shirts en nummers hadden we op weg naar pap al opgehaald, dus het is een kwestie van spullen in de kleedkamer drukken en op richting startvakken.

Ik weet dat Henk Jan loopt en weet dat hij een snelle 10K wil lopen, maar zie hem zo een twee drie niet om ons heen. Bij de start zie ik wel Marije staan, met Froukje, die ik in eerste instantie niet herken, sorry nogmaals Froukje, I blame Instagram! We wensen elkaar succes en dan kunnen we los! Ton zei dat hij lekker met mij mee zou lopen en dat is eigenlijk wel interessant. Het tempo zit er direct goed in en ik ben benieuwd hoe lang ik het bij kan houden. Bij de eerste bocht staan kindjes met een leuk bord: Tap for power. Ton tikt tegen het bord. Kijk, hij vindt het toch wel een beetje leuk dat rennen. We lopen de eerste paar kilometers in een lange sliert over het fietspad op een voor mij flinke snelheid. Ik krijg daardoor na 3 kilometer een steek in mijn bovenlijf, waarschijnlijk door een vreemde ademhaling en de oliebol. Ton kijkt steeds al wat achterom en merkt dat ik snelheid minder. Goed ademen en proberen op het schelpen en paardenpad wat weg te puffen en weer wat snelheid te herpakken. Ton gaat achter mij lopen tot ik de steek weggerend heb en we kunnen door.

We draaien weer links de weg op en we gaan richting het huis van pap, de muziek hoor je al van verre, en eenmaal daar high fiven en zwaaien naar de family. Het tempo blijft mooi boven de 12 km/u. Dit gaat lekker! Net zoals elk jaar staat Baukje met Willem, vrienden van Pake & Beppe in de bocht na papa, Ton gaat voorop, high five, ik high five en op naar de laatste 4 kilometer! Snelheid blijft hoog, we lopen steeds rond de 04:45 min/km, erg lekker en onverwacht! Hartslag gaat wel richting de 180, oppassen dat ik mijzelf niet overloop en het laatste stuk in stort. We draaien voor de laatste kilometer de Nijewei op. Het moment dat ik de laatste energie inzet voor een eindsprint. Ik voel mij goed, Ton is er nog steeds bij, extra leuk zo samen en we rennen naar de finish. Net voor de finish vliegt hij weg, mijn hartslag zie ik naar 192 springen en ik denk even: dat hart, die stopt er zo mee. Maar voor ik het weet is daar dan de finish! In 47.37 minuten, officiële tijd, finish ik op de 10 km. Man, dat had ik echt niet gedacht. Even van bijkomen! Bij de finish zie ik Henk Jan, die zijn eerste 10 kilometer run rockt in een dikke 46 minuten. Super knap! Daar zien we ook Eelco nog even, in de sporthal spreek ik Jessica, Sander, Christien, maar ook Marije en Froukje weer. Gezelligheid!

Leuk hoe je elk jaar weer meer mensen leert kennen en hardlopen bijna meer een sociaal dingetje wordt. Ik vond het heel tof om deze keer met Ton te rennen, misschien volgend jaar weer en dan eens zien of we dat PR kunnen gaan smashen. Als het ditzelfde weer is, en ik ietsje fitter ben, dan zou het wellicht moeten kunnen.

Aanradertje dus deze, snel parcours, leuke afsluiting van het jaar. Gewoon eens doen! Ik ga volgend jaar, mits er geen Kerst/Oud&Nieuw eiland bezoekjes gepland worden, gewoon lekker weer voor de 8ste keer!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.