Home » Running: Oliebollenloop 2017

Running: Oliebollenloop 2017

Oliebollenloop 2017

Oudjaarsdag, het wordt onderhand wel een echte traditie, want voor de 5e keer liep ik op de laatste dag van het jaar de Oliebollenloop. Dit jaar had mijn vader zich ook ingeschreven. De halve in Lauwersoog mocht vanwege een blessure niet lukken, maar deze 10 kilometer misschien wel. Helaas liep het toch anders, want er kwam toch weer een blessure opzetten een paar weken voor de loop. Dus gewoon aan de kant van de weg met een high five en lekker muziek. Het verslag van de run, waar ik vorig jaar nog een PR liep!

Zoals elk jaar ga ik op tijd richting Gorredijk om nog even een koffie en oliebol te halen in Jonkersland bij pap. Ik ben wat aan de late kant en besluit eerst even langs de sporthal te rijden om nummer en shirt te halen. Die van pap ook maar mee, toch mooi meegenomen zo’n Craft shirt. Om half 1 ben ik in Jonkersland, even kletsen, koffie en een zelfgebakken oliebol als krachtvoer. Het is vies weer en ik ben verkouden, met een hele hese stem, kortom weinig enthousiast nog 😉

Tegen half 2 ga ik richting de start. Stiekem spelt ik pap zijn nummer ook op, eens even kijken of ik een mooie tijd voor hem kan lopen en of het systeem ‘de fraude’ ook opmerkt. Ik parkeer de auto op een nieuw rustig plekje en loop langzaam dribbelend naar de start. Al met al kan ik zo aansluiten in het startvak, het miezert lekker en het is snel koud, laat maar beginnen!

Ik ga niet te snel van start, sowieso is het vandaag geen dag voor PR’s. Gewoon lekker lopen. Shit, verkeerde oordopjes mee, ik hoor de muziek heel in de verte, balen, daar loop ik toch minder lekker op. Ik loop wat onzeker merk ik, want na de 50 kilometer heb ik nog niet veel ‘lange’ afstanden gelopen en de runs die ik gedaan heb waren niet top. Ook nu heb ik last van mijn ademhaling, het lijkt wel alsof mijn borstkas ingedrukt wordt, erg vervelend. Gewoon lekker naar mijn lijf blijven luisteren en zo nu en dan even gas terug. We lopen een kilometer of 5 tegen de wind in en draaien op een gegeven moment links het schelpenpad en bosje in weer terug richting de finish. Dat is altijd een lekker stukje om even bij te komen en daarna op de weg weer te knallen als je de ruimte hebt vind ik.oliebollenloop 2017

In de verte zie ik pap z’n huis verschijnen, even energie sparen en knallend langslopen! Pap high five en door, krijg ik altijd lekker veel energie van dat stukje. In de bocht even verderop staat Beppe’s vriendin Baukje altijd, zo ook nu, ik roep haar van ver, het is vies weer en je ziet niet echt goed, door de miezer en mist. Een high five en smile en door, de laatste 4 kilometer! In de laatste bocht zie ik Robert Herder lopen.. Ik zwaai maar hij kijkt me raar aan, oh shit, het is zijn tweeling broer.. Oeps, wat lijken die twee ook op elkaar. Ik kijk even om mij heen, staat Robert in de buurt? Ik zie hem inderdaad achter mij staan en zwaai nog even snel. Geinig! Laatste stukje pak ik de laatste energie nog even mee en sprint naar de finish. Met een officiële tijd van 50.08 minuten kom ik tevreden over de finish. Nee lekker ging het niet, maar mijn tweede snelste tijd na 5 keer Oliebollenloop en met de eerste ‘langere’ afstand sinds de trailrun en de pijntjes die ik had, mag ik erg tevreden zijn. Na het lopen haal ik een banaantje en slok drinken en dribbel weer naar de auto. Even een snelle oliebol nog in Jonkersland en op naar het carbid schieten in Nuis..

Op naar 2018!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.