Home » Running: Oliebollenloop 2016

Running: Oliebollenloop 2016

Running: Oliebollenloop 2016

Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven! Ik heb echt een hele snelle 10 kilometer gelopen. Maar daarbij ook een snelle 5 en een snelle 4 mijl.. Pff.. De ultieme knallende afsluiter voor een top hardloopjaar!

In 2013 liep ik voor het eerst de Oliebollenloop in Gorredijk op Oudjaarsdag. Voor mij een hele leuke manier om hardlopend het jaar af te sluiten met een run die langs het huis van mijn vader gaat. Daarbij is Oliebollenloop gemoedelijk, niet te groot en gezellig. Dit jaar liep ik hem voor de vierde keer. Mijn eerste liep ik in 54.29 minuten. Vorig jaar deed ik er 51.21 minuten over.

Voor de run ga ik altijd even bij de familie Kuipers-Knip langs voor een kopje thee en een zelfgebakken oliebol. Perfect krachtvoer, hihi! Ik zei nog tegen pap, wat zal ik doen? De audio begeleiding aanzetten om de kilometer? Of gewoon verstand op nul en lekker sprinten? Dit jaar wilde ik namelijk afsluiten met een PR op de 10 kilometer. 50 minuten leek mij mooi vandaag, al liep ik tijdens de halve marathon in Lauwersoog 10 km in 49 minuten. Pap raadde ook aan om per kilometer te kijken wat te stand van zaken was. Maar toen ik richting de start ging zei hij toch. Weet je wat, gewoon alles uitzetten en net wat harder lopen dan normaal. Ga maar eens even stuk. And so I did!

Ik was (natuurlijk) wat aan de late kant toen ik de sporthal binnenkwam voor mijn nummer en shirt. Snel omkleden, direct het toffe, altijd goed zittende Craft shirt maar aan, nummertje op spelden en naar de start. Even een paar minuutjes kou kleumen en los! Ik zette direct de pas erin, lekker over het gras, waar de rest in een lange sliert op het fietspad loopt. De eerste paar kilometer rennen wij tegen de wind in. Ik loop op met een groepje mannen, waarvan 1 een mooi tempo heeft die ik goed bij kan benen. Als we op een gegeven moment samen oplopen gaat hij links van mij lopen en wijst naar rechts, van ik pak die wind wel voor je! Heel mooi hoe je elkaar non verbaal en zonder elkaar te kennen kan steunen. Als we links af gaan en via het grindpad weer terugrennen via Jonkersland, blijf ik achter hem lopen, tot ik op een gegeven moment even wat extra energie voel en ik pak weer het gras in plaats van grind pad. Deze keer komt de man in oranje achter mij aan en pakt mijn tempo op.

Ik heb even de kolder in de kop en voer het tempo op. We komen ook dichterbij mijn familie en daardoor voel ik de adrenaline gieren. Pap heeft de muziek boxen alweer geïnstalleerd en de muziek galmt keihard door de straten waardoor iedereen lekker opgezweept raakt! High fiven met Bente, pap en alle buren en kennissen en door! In de volgende bocht staat Baukje, een goede en lieve vriendin van Beppe met haar familie. Ook een zwaai en door voor de laatse 4 kilometer. Ondertussen heeft de man in oranje mij weer ingehaald en ik pak zijn tempo op. Ik kan met moeite mijn adem onder controle krijgen. Bij 8 kilometer moet ik mijn ‘steun’ laten gaan, hij versnelt en ik kan het niet meer bijbenen. De een na laatste kilometer hou ik nog wat in, maar de laatste probeer ik weer wat te versnellen, lekker rap over de finish.

Als ik de finish nader zie ik 48.00 minuten staan! OMG! Sneller dan ik had bedacht! Maar als ik Runkeeper stop zet zie ik 46.10 minuten staan, ik ben natuurlijk iets later gestart. Even denk ik nog dat de GPS misschien nog heeft lopen klooien, maar nee, het klopt toch echt! Ik heb gewoon flink beneden de 50 minuten gelopen! Stiekem komt alle adrenaline eruit en ik laat een traantje. Mijn topjaar 2016 gewoon ook nog echt top afgesloten, veel beter dan ik mijzelf had voorgenomen.

Ik loop de sporthal weer in, een appje naa pap en een appje naar Ton om mijn blijheid te delen. Als ik aan het einde van de dag de uitslagen zie ben ik nog blijer! 45.51 als officiele eindtijd. 26e van de 263 vrouwen, ik ben happy! Volgend jaar onder de 45 minuten? 😉

Bedankt meneer in het oranje met zwart mutsje (volgens mij Henk?), mede dankzij jou heb ik het kunnen doen!

Liefs Meik

Volg:

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.