Home » Running: Nieuwe schoenen!

Running: Nieuwe schoenen!

Running: Nieuwe schoenen!

Na om precies te zijn 1323 kilometer zit het erop! Mijn oude New Balance schoentjes verdienen rust. Ik kreeg ze in september 2014 van mijn lieve vriend. Samen naar de Runnersworld en heb er enorm van genoten, maar ze zijn nu echt toe aan pensioen. Verscheurd, stukgelopen en grijs in plaats van wit.

Gister ging ik met pap naar de Runnersworld voor nieuwe! Een verjaardagscadeautje 🙂 Mijn allereerste echte hardlopschoenen heb ik ook van hem gehad. Dit was een paar Asics, die heb ik ook aardig stukgelopen. Zoals jullie laatst al hebben kunnen zien had ik mij al wat georienteerd, maar nu gingen we voor het echie! Ik had mijn oude stappers meegenomen en de Runnersworld mevrouw haalde direct dezelfde nieuwe op. Kortom, het nieuwere type 880.

Ik ben nogal moeilijk, want ik wil er ook graag een beetje leuk op staan. Natuurlijk moeten ze ook gewoon goed zitten, maar een enigszins handig en leuk kleurtje vind ik ook belangrijk. Het paar New Balance dat ze mij gaf was roze/peach met blauw, mooi kleurtje! Ik liep wat heen en weer, lekker lichte schoentjes, moest even wennen aan een soort hobbeltje onder m’n voorvoet, maar dat gaf ook wel een lekker ‘wegren’ gevoel.
IMG_5783

Toch nog maar even wat anders passen. Een blauwe New Balance schoen, die iets minder stug voelde en wat losser zat. Nee, de eerste was toch fijner. Ook nog maar even wat andere merken erbij. Ik zag een Saucony en een merk dat ik niet kende en er zat ook een paars paar tussen dus dat was voor mij direct een no go, hihi! Van schoen naar schoen, steeds weer een uit en de ander aan, tot we weer terugkwamen bij het eerste paar New Balance. Pap zei ook dat ik op de New Balance natuurlijk liep. Maar, dat je als je een lichte voorkeur hebt naar een merk dit misschien onbewust wel laat zien in je houding.

Hoe dan ook, na nog een rondje op de roze/blauwe New Balancejes, wist ik het wel! Dit worden mijn nieuwe schoentjes! 🙂 Ze lopen heerlijk licht en het voelt net alsof je geen schoen om je voet hebt. Tip voor de mensen die op zoek zijn naar nieuwe schoenen, ga naar een speciaalzaak waar ze je loopje meten en precies een schoen kunnen zoeken die bij jou past. Ook is het heel fijn om verschillende modellen te passen. Je voelt zelf heel goed het verschil. Als je ze bijvoorbeeld online besteld heb je weinig vergelijkingsmateriaal.

Ik moet natuurlijk nog even voorzichtig doen met de blessure, maar het komt eigenlijk ook wel goed uit, lekker langzaam met kleine kilometer rondjes inlopen! Eind juli wil ik een goede tijd lopen op de halve marathon als ik op tijd fit ben, dus ik hoop dat deze kanjers mij daarmee gaan helpen!!

Bedankt pap!

Liefs Meik

Drie generaties schoenen

FullSizeRenderIMG_5801

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.