Home » Running: Monnikenloop 2019

Running: Monnikenloop 2019

monnikenloop 2019

Twee jaar na mijn snelle tijd tijdens de Monnikenloop 2017 was ik er afgelopen jaar gelukkig op tijd bij. De Monnikenloop 2019 was weer binnen 24 uur uitverkocht. Ik was een van die lucky deelnemers, het startticket voor de 10 zeemijl in de pocket en het was uitkijken geblazen naar weer een fijne dag Schiermonnikoog.

Na het missen van de boot vorig jaar, was het eerste hoogtepunt het feit dat ik op de boot zat, rustig, niet gestresst en wel. Prachtig weer, zon, zee, eiland, vrijheid. Op de boot is het direct al genieten! Ik besluit lekker boven op het dek te gaan zitten, waar het al snel druk wordt, iedereen wil buiten zitten met dit lekkere weer. Ik raak na een tijdje meegeluisterd te hebben en een broodje, aan de praat met een vrouw naast mij over het Groningse platteland en Schiermonnikoog, dus de boottocht vliegt om. Eenmaal in de haven spring ik in de bus naar het centrum. Ik haal mijn shirt op en loop even via de winkel voor kauwgom (die ik vervolgens bij de start weer vergeet), naar het strand! Daar even een kop cappuccino bij Zandtaanzee en een snuf zee en dan is het ook alweer tijd om naar de start te gaan. Normaal neem ik altijd de boot van half 9, maar nu in verband met Jax en een lange dag bench voorkomen heb ik die van half 10 genomen, alles gaat dus in een kleine versnelling vandaag.

Start en go!

Ik mag gelukkig mijn rugzak kwijt in de Toxbar, waar ik mijn schoenen nog even snel verwissel en het nummer op mijn shirt speldt. Bij de start zie ik Wieger, marathon loper uit Leek en tussen de mensen door ook Eelco, die in Haren laatst nog een PR liep op de halve. En dan mogen we om 12.20 uur starten! Jeej! Zin! Het is warm en ik heb al snel een boei van een hoofd. Maar het tempo zit er lekker in, ik loop op hetzelfde tempo als een man met muziek direct van z’n telefoon, wat aan de ene kant wel lekker is, aan de andere kant had ik juist bedacht vandaag te genieten van alles om mij heen en zelf dus ook geen muziek meegenomen. Ik high five met wat kleine kids en klets even kort met de man met zijn muziek. We gaan na een kilometer of 2/3 het strand op, wat even wat zwaarder loopt en in een treintje, dus aanpassen aan de snelheid van de anderen.

monnikenloop 2019

Bij 4/5 kilometer gaan we bij de Vuurtoren weer omhoog en langs het Noderstraun het duinpad op, lekker wat klimmen en dalen, ik voel mij goed, geen pijntjes nog aan de onderbenen, super fijn! Rond 7 kilometer voel ik even mijn linker heup, maar die trekt vlot weer weg. We rennen door de duinen tot de Merlijn en dan de weg op richting de Berkenplas. Ik blijf lekker versnellen en de 12de kilometer ren ik zelfs 04.59 min de kilometer, lekker lekker, maar ook wel spannend, kan ik dit volhouden? Ondertussen blijf ik vrolijk, lachen naar de fotograven, mensen die wandelen proberen mee te krijgen en zelf flink doorrennen.

Laatste loodjes

De laatste kilometers loop ik langs Karin, ook uit Leek, die mij herkent en we rennen een tijdje samen op. Uiteindelijk versnel ik nog wat en loop alleen door. Het laatste stuk langs de dijk en dan is het nog een kleine kilometer naar de finish. Rennen rennen! Met een glimlach, enorm veel energie en blij kom ik in 1.23.16 min. Niet de snelste Monnikenloop, maar daar ging het ook niet om. Genoten, gelachen en geluk gevoelt, happy runner!

Na het halen van mijn spullen loop ik weer naar het strand, lekker met de voetjes in het water, het is enorm rustig op het strand en ik geniet enorm. Ik eet mijn krentenbolletjes weg in een duinpan, neem nog een slok drinken en dan langzaam richting de bus. Daar kom ik Insta vriend Sander en zijn vriendin nog tegen, we kletsen nog even, zij hebben nog een nacht, heel chill. Ik stap in de bus en we kunnen ook zo de boot weer op. Met een glimlach ga ik zitten. Het was een hele fijne, kort maar krachtige eiland dag.

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.