Home » Running: Harkemarun 2017

Running: Harkemarun 2017

Running: Harkemarun 2017

Al een aantal jaar zag ik de Harkemarun voorbij komen, in het dorp van mijn Pake & Beppe, wat eigenlijk een beetje als mijn tweede thuis voelt. Maar altijd haakte ik af, omdat P&B zelf altijd op vakantie zijn rond deze tijd en het juist zo leuk zou zijn als ik ze ergens op de route even kon knuffelen. Dit jaar waren ze thuis, aangezien Pake volgende week geopereerd moet worden. Dus ik schreef mij in, voor slechts vier euro en stapte op dinsdagavond snel na het eten in de auto om een stukje te gaan rennen door het mooie Harkema!

Ik ben om kwart voor 6 thuis van het werk en ga snel eten, Ton heeft al gekookt, heel fijn, dat scheelt tijd. Kleding aan en snel richting Harkema, om 19.15 uur moeten we starten. Ik heb Beppe nog geappt of ze ergens staan te kijken. Pake is helaas ziek en gevloerd, Beppe staat wel op de route. Leuk! Ik haal snel mijn startnummer op en wacht geduldig tot de start. Het is een kleinschalige run, veel kinderen, al met al zo’n 130 deelnemers. Geen dringen bij de start, gewoon lekker op het stoepje wachten tot de omroeper aangeeft dat we zo gaan starten.

Ik start snel, te snel.. Na een kilometer zie ik Beppe in de verte staan en ik geef haar een knuffel. Daarna snel weer door, ik heb het tempo aardig te pakken, tot een kilometer of 4. Mijn onderbenen doen echt pijn en ik twijfel of ik moet stoppen. Verstandig zijn of gewoon lekker het eigenwijze trutje uithangen.. Ik loop door maar op een iets langzamer tempo. We lopen door een mooi gebied net naast Harkema, met schelpenpaadjes, bos en groen. Vanaf 4 kilometer loop ik op met een man en we wisselen mooi wat met voorop lopen. Tot 9 kilometer kan ik het tempo goed volhouden, maar de laatste kilometer is een pittige, ik ben op.. Wat een ellendige lange straat moet je dan nog door! In de laatste bocht spoort mijn medeloper mij nog even aan voor een laatste sprint. Check! Voldaan, bekaf en een beetje bezorgd over de finish. Beentjes voelen niet mega goed aan, maar tevreden over mijn tijd!


Ik praat nog even na bij de finish met m’n maatje van de avond en daar is Beppe ook, met een bosje rozen en een dikke knuffel, heel leuk! <3 Ik heb het idee dat ik hoog geëindigd ben en vraag even of er nog iets van een prijsuitreiking is en of ik daarbij verwacht wordt. Nee, daar doen ze niet aan, tijden zijn ook nog niet bekend, dus lekker op naar Pake, die even afleiden! Beppe fietst voorop en we drinken een kop thee en eten chocolade, heerlijk!


Al met al is de Harkemarun echt een toffe run, lekker klein, weinig mensen, veel ruimte, geen duw- en trekwerk. Voor 4 euro is er enorm veel geregeld. Er staat bij zo’n beetje elke kruising/afslag iemand om de weg te wijzen of te zorgen dat het verkeer meewerkt, er is goede kilometer aanduiding en bewegwijzering. En bij de finish krijg je een flesje drinken, een pakketje hardloop folders en zelfs een mooi buideltasje voor onderweg. Super geregeld allemaal, mijn complimenten!

En nu rust voor de benen en op naar zaterdag, 25 kilometer trailen!

Liefs Meik

Volg:

1 Reactie

  1. lutz kuipers
    15 juni 2017 / 12:35

    sterkte Lieverd een knuffel van Pake en mij Tuuuuuuuuut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.