41   373
59   512
28   586
29   338
20   435
Home » Running: De Halve van Haren 2019

Running: De Halve van Haren 2019

Halve van Haren

Nog nooit rende ik de halve van Haren. Maar omdat vriendinnetje Charlotte haar eerste halve marathon in Haren zou gaan rennen, leek het mij enorm leuk om hierop aan te haken. En dus schreef ik mij in, voor toch een beetje een thuiswedstrijd.

Wel vaak last van pijntjes en nog niet topfit, dus echt helemaal in vorm voelde ik mij niet. Maar ik had nog wel een 16 km (samen met Charlotte) erop zitten in Bakkeveen en een 18 kilometer in het laatste weekend voor de halve. Niet geheel pijnvrij, maar wel oké!

En dus ging ik op zaterdagochtend lekker vroeg op naar Groningen om Charlotte op te halen. Ze staat al op de hoek van de straat te wachten, een beetje zenuwachtig, zo voor haar eerste HM! Leuk om dat weer eens te proeven. Dit is mijn 21ste halve en dat echt zenuwachtige gevoel heb ik niet meer, al heb ik eigenlijk altijd wel last van gezonde spanning (en dus extra toiletbezoekjes, hihi).

We rijden naar Haren, waar het al lekker druk is met hardlopers op straat. We parkeren de auto een stukje verder dan de sporthal, dankzij Char zijn we lekker vroeg (zelf ben ik vaak net op tijd) en we hoeven dus niet een heel eind te lopen. We halen ons startnummer op en ik zie Edgar, Paulien en Timon en nog wat bekenden. Shirien haakt ook aan, we gaan met z’n drietjes starten en zien wel hoe het loopt.

Als we allemaal geplast hebben en in de kleren zitten gaan we op naar de start, een stuk verderop. Het is nog best fris en ik heb een tshirtje aan, hoop niet dat ik daar spijt van ga krijgen.

We gaan van start!

We gaan lekker vlot van start en pakken een fijn tempo op. Ik heb wel mijn muziek in gedaan, dat motiveert net wat lekkerder. We gaan algauw het ‘groene’ goed in, mooie paardenpaden, het bosgevoel, heel fijn rennen. Soms hebben we even last van harde wind, gelukkig nog niet strak tegen, maar toch wel een uitwaaier zo nu en dan.

Maar het gaat lekker. Streeftijd was 1.55, maar als we dit volhouden gaan we een beetje sneller wel halen. De route is echt prachtig, voor mij heel fijn dat ik veel offroad kan rennen, het voelt bijna als trailen. Het gelletje dat ik toch neem rond 12/13 kilometer valt helemaal verkeerd en ik krijg enorme steek, heel irritant, want het tempo zat er net zo lekker in. Met goed doorademen en niet te veel aandacht aan geven zakt hij langzaam weg na een kleine 2 kilometer en een slok drinken zorgt ervoor dat ik weer met een fit gevoel richting finish ga.

We zijn gewaarschuwd voor een laatste viaduct die in de route zit, net voor de finish, dus daar zitten we een beetje op te wachten. Charlotte doet het echt super goed voor haar eerste halve, energie onder controle, geen gekke dingen, blijft zelfs wat roepen zo nu en dan. Ik had een veel zwaardere eerste en was na 13/14 kilometer toen helemaal op.

Het viaduct op..

We komen aan bij het viaduct, Shirien is wat afgezakt, maar Charlotte en ik houden elkaar goed bij, lekker gaat het! Het is even een kleine klim, maar het valt mee en alles wat stijgt gaat ook weer naar beneden. Martijn, de vriend van Charlotte haakt het laatste stukje aan op de fiets. Vanavond en zij morgen gaan we met zn allen naar Gerlos, en Char zegt, doe mij even een apres ski nummertje! Lekker in de stemming komen!

Halve van Haren

De laatste kilometer proberen we alles eruit te halen wat erin zit. Ton staat nog aan de kant, zwaaien en door! In de bocht denk Char dat we er al zijn, maar het is nog een klein stukje. Door door door en finished! 1.53.04 minuten, een snelle eerste voor Char, trots en super leuk om het samen te doen. Dikke knuffels na de finish. En daar zijn ook haar ouders, vriend Martijn, broer en vriendinnen. Ton voor mij 😉 Bloemen, ook voor mij een roosje, super lief en trotse blikken. We did it, she did it!

Ik haal de spullen en kom in de hal nog Eelco tegen die tegen alle verwachtingen in, nog een PR liep, super knap! Na een slok bouillon en warme kleding weer op naar huis, op naar een warm bad en daarna op naar sneeuw en feest in Gerlos, want dat hebben we wel verdiend!

Liefs Meik

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.