Home » Running: Addict Trail 2019

Running: Addict Trail 2019

addict trail

Whoop whoop! Mijn eerste ‘officiele’ trail in de Ardennen zit erop. Vorig jaar tijdens onze mini vakantie in Houffalize had ik al even sfeer mogen proeven, maar deze Addict Trail in Bertogne was wel even een klein beetje next level. En toch ook nog heel safe, want door de scheenbeen/kuitblessure schakelde ik terug van 24 km naar 12 km. Dus geen rivier oversteken en extra hoogtemeters. En stiekem was ik daar eigenlijk ook wel blij mee..

Addict Trail Addict Trail

Weekendje Ardennen!

In de jaarplanning van Polar zag ik eind vorig jaar tot mijn vreugde een trail staan in de Ardennen, waar ik al weken naar uit keek. Heerlijk bikkelen in het mooie België. Ik vond de afstand wat te groot om een dagje op en neer te rijden en Ton wilde wel mee, dus we boekten een paar weken geleden een leuk chaletje en gingen op vrijdag met Jax op naar Durbuy.

Na een flinke 4 uur rijden komen we aan bij het chalet. Super leuk en knus, allemaal hout, omheinde tuin, heerlijk! Ik ga even een beetje settelen en Ton haalt een boodschapje. We laten Jax uit, ik maak een goede pasta klaar en we zetten ’s avonds de houtkachel aan. Fijn dagje al zo! De volgende ochtend worden we vroeg wakker gemaakt door Jaxy, die een beetje moet wennen aan een nieuwe plek. Ik kijk naar buiten en zie een enorm witte wereld. Wat bijzonder in mei! Ik loop een eind met Jax en duik nog even op de bank, klaarstomen voor de koude trail die eraan lijkt te komen.

Addict Trail

Naar de start

We rijden einde van de ochtend naar Bertogne, ongeveer 3 kwartier rijden. Het lijkt nog best oke weer te worden, de meeste sneeuw is al gesmolten. In de tent bij de startlocatie zie ik al snel wat bekende gezichten. De meiden doen vandaag allemaal de korte 12 km afstand, de mannen allen de 24 kilometer, mooi verdeeld. Wij krijgen alleen een geel bandje, startnummer is niet nodig, er wordt geen tijd bijgehouden. De mannen krijgen wel een nummer, blijkbaar is het pas ‘echt’ als je een langere afstand doet 😉 Ik kijk om mij heen en vraag mij af of ik het geheel niet ‘underestimated’ heb. Ik heb geen tasje meegenomen, geen gelletjes of andere voorraad. Het gaat voor mijn gevoel maar om een relatief korte afstand, tja, wel in de Ardennen, maar toch.. We zullen zien.

We maken als team even wat foto’s, Ton een kus, Jax een knuffel en om 13.00 uur gaan we van start. Gewoon lekker op ons gemak. De eerste kilometers kletsen we wat af, met Aurelie over haar verloving, over Jax, met Natalie over haar marathon prestatie vorige week, Debbie haar triatlon volgende week. Gezellig zo een keer met een groepje, meestal ben ik alleen. Na 3/4 kilometer komen we al bij de eerste flinke klim. Poeh, dit is wel even andere koek dan de duinen van Terschelling. Maar wat een mooie plekjes en leuke paadjes! Langs prachtige beekjes, veel klimmen en dalen, enkels verzwikken. Voor het eerst merk ik ook echt dat dalen soms moeilijker is dan klimmen, je koprolt zo naar beneden als je niet oppast.

Snoepjes!

Na een uurtje rennen in goed weer, zon en niet te koud, komen we aan bij een verzorgingspost waarvan ik niet had verwacht dat hij er zou zijn. Dus die haribo beertjes en suikersnoepjes zijn extra lekker. Er is zelfs gezorgd voor wat drinken. Maar dan begint het ook flink te hagelen. Brrrrr. Nadat we allemaal weer wat suiker en koolhydraten tot ons genomen hebben, mogen we direct door in een klimmetje. In flinke hagel. Feest!

Addict Trail .  Addict Trail

Het is een enorme klim omhoog, maar dan heb je ook wat. Prachtig uitzicht in het dal met een winters Olaf buitje als sfeermaker. Prachtig mistig mysterieus uitzicht, heel bijzonder. Daar is ook splits punt, de 24 km mensen gaan links voor nog een extra lus, wij rennen (na een klein foto momentje) rechtdoor voor de laatste kilometers. Daar houdt ook de sneeuwbui op en zien we dus aan de ene kant hele donkere wolken hangen en aan de andere kant rennen we de zon en de geel gebloemde heuvels weer tegemoet. Natalie gaat er vast van tussen, Debbie en ik blijven met Aurelie lekker op ons gemakje richting finish gaan. In de verte zie ik Ton ook al staan met Jax.

Addict Trail .  Addict Trail

Onder de reuze Polar boog door en done! Wat was dit leuk! Best wel flink bikkelen met 455 m hoogtemeters, en ook met het gekke weer, maar dit is wel waar ik echt heel blij van wordt. Lekker trailen en de natuur in, op onbekende plekjes komen. Soms denk ik wel, waarom met zoveel mensen tegelijk, want de charme van zo’n omgeving is ook de rust, reinheid en natuur waar wij nu met z’n allen doorheen banjeren. Maar de trailrunner is vrij rustig, sociaal en geniet, dus ‘last’ van elkaar heb je niet. Eens kijken of we dit jaar nog een Ardennen trail kunnen meepakken.

Gelukkig ook weinig tot geen last gehad van de schenen, echt bijzonder dat het dan ook weer helemaal niet aanwezig is. De kuiten zijn wel wat aanwezig geweest, maar ja, bij wie niet?

Ik zeg de meiden vlot na de finish gedag en bedank ze voor de gezelligheid. Samen met Ton en Jax op zoek naar een warme chocomelk. Want koud is het toch wel, brrr. Maar die ervaring hebben we mooi weer in de pocket!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.