Home » Personal Body Plan: de tweede meting (Mei)

Personal Body Plan: de tweede meting (Mei)

Personal Body Plan: de tweede meting (Mei)

Jeetje, we zijn gewoon alweer twee maanden verder. Acht weken Personal Body Plan en we hebben nog even te gaan! Vanochtend stond mijn tweede meting gepland. Spannend, ik was vooral benieuwd naar de foto’s, die zeggen toch wel erg veel.

Ik had vier wisselende weken. In de eerste vier weken van PBP had ik weinig moeite met het laten staan van dingen, keuzes maken en genoot ik van het lekkere gevoel. De afgelopen vier weken had ik dagen dat ik minder gemotiveerd was en wat onzeker. Ook was het snaai gehalte soms heel hoog, ken je dat? Dat je staat te koken en dan stiekem steeds even kleine dingetjes wil snaaien? Ook al had ik geen trek of honger, dan nog vond ik het moeilijk om uit de snack la te blijven.

Een van de gedragslessen van PBP was laatst ook het opschonen van je huis, alles wat in de weg kan staan van jouw progressie moet eruit. Van machines tot etenswaren (denk aan de frituurpan en chips). Nu heb ik een lieve vriend die af en toe wel eens een lekker bakje ijs of zakkie chipjes lust en verdient. Dus die worden toch wel ingekocht. Voor mij de kunst om ervan af te blijven of bewust te kiezen om mee te eten en dus ergens anders op de ‘korten’.

Hoe dan ook, ondanks wat ‘slechte’ dagen sportte ik wel door en hield ik mijn eetgedrag ook vrij netjes binnen de grenzen. Wat resulteerde in een blije Meike, want de meting was top! Niet zo’n groot verschil zoals vorige maand. Daarin was ik zo een paar kilo kwijt en de vetjes waren weg. Nu vier weken later is er een verschil van 1,5 kilo ten opzichte van week 4 en mijn lichaam is niet direct enorm veranderd, maar dan is het fijn om je lichaam op te meten, want er zijn wel centimeters weg!

FullSizeRender

Kortom, mijn dag kan niet meer stuk! Heel eerlijk, als ik de foto’s tussen alle andere foto’s op mijn telefoon zie staan, denk ik, hee, wie is dat, slank zeg! Ik herken mijzelf bijna niet en ben zelfs lichtelijk trots op mijn benen. Ik zal altijd benen blijven houden (bedankt pap ;-)), maar ik ben er nu blijer mee. Ze zijn slank, sterk en ze brengen mij (hardlopend) op plekken waar ik anders niet kom. Daarbij merk ik dat het hardlopen beter gaat, ik voel mij sterker en ben sneller. Ook zie je echt progressie in mijn rug en schouders. Mir ga ik nog lang niet inhalen, want men, die heeft echt mooi gespierde armen en schouders, maar toch, ik zie wel verandering.

Wat ik vooral heel leuk vindt, is het volgende. Ik heb afgelopen week twee keer patatjes gegeten. Ik weet er zijn gezondere keuzes, maar het is een kwestie van balans. Ik koos bewust en plande mijn eten die dagen om het patatje heen. Hierdoor bleef ik vrij netjes op mijn calorieën van 1407 of 1507 van die dag en zoals je aan de meting kan zien. Het kan!

Balans, bewust eten, kiezen en plannen. Hierdoor blijf ik gelukkig en gemotiveerd. Ik hoef niet te leven als een konijn met alleen salades, groente, fruit en kwark, maar kan ook genieten van aardappeltjes uit de oven met mayonaise, brood, frietjes, pasta en andere lekkere dingen. Zolang je niet doorschiet en balans zoekt, is er niets aan de hand. En daarbij is sporten natuurlijk ook een belangrijke key, die wil ik nog wel eens vergeten. Vooral omdat dat bij mij iets vanzelfsprekend is. Het is al bijna zo dat een dag niet gesport, een dag niet geleefd is. En met sporten bedoel ik dan ook dat stukje wandelen of fietsen.

tumblr_mepbltrbLC1qftwqwo1_500

Op naar de volgende maand! Hierin heb ik als persoonlijk doel om meer te gaan kijken naar de voedingsstoffen die je binnenkrijgt en niet alleen de calorieën. Kortom even een slag slaan in gezond eten. Ik merk vooral de laatste twee weekjes dat ik de lekkere dingen belangrijker vind en daarom heen plan in plaats van gezond eten voorop stellen. Dus! Let’s do it!

Liefs Meik

Volg:

2 Reacties

 1. lutz kuipers
  1 mei 2016 / 20:18

  knap gedaan wichtje. gemotiveerd blijven en dan lukt het.
  wil je er nog veel centimeters af hebben ?
  Dan volgende week maar op de fiets naar je werk.
  grapje, maar ik vind het knap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.