Home » Personal Body Plan: De derde meting (Mei)

Personal Body Plan: De derde meting (Mei)

Personal Body Plan: De derde meting (Mei)

Jeetje, we zijn gewoon al op de helft! Drie maanden Personal Body Plan, het vliegt om! Vanochtend stond de derde meting op het programma. Het blijft altijd een beetje spannend. Het maken van de foto’s vooral. Bikini aan, houding zo optimaal mogelijk en ja, wat is het resultaat? De eerste maand ging het hard. Ik was binnen vier weken 3 kilo kwijt, van 71,5 naar 68. De tweede meting gingen we naar 66,5 en nu hang ik al een paar weken tussen de 65 en 66 in. Misschien is dit dus wel gewoon mijn gewicht.

FullSizeRenderIk zit nog steeds op 1395  calorieën op niet trainingsdagen en 1495 op wel trainingsdagen. De afgelopen maand heb ik vaker momentjes gehad dat ik wat mee snoepte met mijn vriend. Bijvoorbeeld toch een schep ijs of een handje chips. Ik had ook meer last van snaaien. Hoe het komt? Ik was echt super blij met de vorige meting en vond mezelf heel mooi. Ik denk dus dat ik wat makkelijk ben gaan denken en minder streng ben gaan opletten op grammen. Toch heb ik nooit honderden calorieën over mijn aanbevolen behoefte gezeten dus ik ben alsnog gewoon trots op mezelf en de manier waarop ik dit proces doorloop.

De afgelopen week heb ik wel weer heel streng rond de 1350 gezeten. Met veel groente, snacktomaatjes, worteltjes, veel kip en tonijn. Weinig ‘gekkigheid’ of het opvullen van calorieën met lekkere dingen. Je merkt daardoor wel echt verschil. Het verschil van week 8 en week 12 is klein. Komt het door het makkelijker denken? Moet ik weer wat strenger worden de aankomende weken? Heel eerlijk? Ik genoot enorm van een heerlijke high tea gister en heb vanochtend als een soort ‘beloning’ voor afgelopen week ook croissantjes met een wit pistoletjes gehad. Wat ik hiermee wil zeggen is het volgende.. IMG_5970

Personal Body Plan is voor mij.. het zoeken naar de beste versie van jezelf. Mijn beste versie is een Meike die lekker gezond eet, veel sport, geniet van hardlopen en dat gedurende de week voornamelijk doet. Maar deze Meike heeft ook de momentjes nodig dat ze geniet van een lekker broodje op zondagochtend, een bakje ijs, een patatje op z’n tijd, maar ook alle varianten op de minder gezonde dingen. En het mooiste is dat je het allemaal kan doen. Want ik ben de baas over mijn eigen lijf, over mijn levensstijl en mijn keuzes. Ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn eigen gevoel en ben mij daar erg bewust van. Ik maak bewuste keuzes, geniet bewust en laat dingen bewust staan. Ik geniet van deze manier van leven en sta er voor de volle 100% achter.

De beste versie van Meike ben ik niet door een lichaam te creëren dat 58 kilo weegt, voortdurend gezonde dingen te eten, alleen maar bezig te zijn met eten en door dingen te laten omdat ze niet goed zouden zijn. Ik alleen zorg ervoor dat ik de beste versie van mezelf kan zijn door balans te zoeken tussen lekker en gezond eten, te sporten en te hardlopen, leuke dingen te doen die mij energie geven, goed naar mijn gevoel te luisteren en te genieten van de kleine dingen. De reden dat ik begon met PBP was om zekerder te worden van mezelf. Ik appte vanmiddag met twee vriendinnetjes van mij en zij zeiden ook, dat onzekere stemmetje zal wellicht altijd een rol blijven spelen. De kunst is om erop te reageren als je het voelt, als je het herkent en er dan op de juiste manier op reageren. Accepteren, herkennen en aanpakken 😉

Dus, hoe gaan we verder? Ik heb met mijn coach afgesproken dat ik gewoon doorga op deze tour. Kijken hoe ik mij over een maandje voel en wellicht overstappen op onderhoud of de volledige 6 maanden door bouwen op vetverlies met de laatste maand focus op het onderhouden van je shape. Ik ga vooral lekker genieten van de zomer, de bbqtjes, de leuke dingen die op de planning staan, herstellen van mijn knie blessure en vooral lekker in mijn vel zitten, trots zijn op mijzelf en genieten van de kleine successen en momenten in het leven. Daar gaat het vooral om! 🙂

Liefs Meik

Volg:

2 Reacties

  1. Charlotte
    30 mei 2016 / 15:44

    Topper! Je mag trots op jezelf zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.