Home » Pasta met een zelfgemaakte spinazie-munt pesto

Pasta met een zelfgemaakte spinazie-munt pesto

Pasta met een zelfgemaakte spinazie-munt pesto

I loveeeeeee pasta! Nu moet ik met Personal Body Plan even een beetje passen en meten als ik een keer pasta wil eten, maar zeker met het oog op mijn hardloop plannen, is een bordje pasta op z’n tijd niet verkeerd. Nu vond ik op I Love Health een leuk recept, dat ook nog eens bereveel groentes bevat!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Voor de pasta:

  • 25 gr pijnboompitten
  • 100 gr gedopte tuinbonen
  • 100 gr volkoren (spelt)pasta
  • 100 gr diepvrieserwten (tip, bij AH, very cheap!)

Voor de pesto:

  • 100 gr bladspinazie
  • handje verse munt
  • handje verse bieslook
  • handje verse bladpeterselie
  • sap van een halve citroen
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zeezout
  1. Rooster de pijnboompitjes kort tot ze lichtbruin zijn.
  2. Kook water en bereid de pasta voor zoals aangegeven (zo’n 8 minuten koken). Voeg na zo’n 4 minuten de erwten toe en laat deze de laatste 4 minuten meekoken. Mik de tuinbonen er nog even bij om op te warmen.
  3. Laat het geheel goed uitlekken, daarna vanuit het vergiet weer in de pan met een scheutje olie.
  4. Maal alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine, blender of vermaal met een staafmixer. Mix de pesto door de pasta en groenten, let op, niet te dik, anders gaat de pesto overheersen.
  5. Maak het gerecht af met de pijnboompitjes (en voor de kaasliefhebber een beetje parmezaanse kaas) en smullen maar!

Hebben jullie onze Facebook actie gezien? Check het snel!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.