Home » Mealprep

Mealprep

Mealprep

Huh wat? Uh ja mealprep, oftewel ‘je eten voorbereiden’. Een van de eerste dingen wat je te horen krijgen als je zegt dat je geen brood eet; wat eet je dan ? En dat is toch vreselijk veel werk elke dag. Nou neen, dat lijkt mischien zo, maar dat valt allemaal reuze mee. Een goede voorbereiding is het halve werk. Mealprep dus.

imageVaak begin ik de dag met een sapje uit me slowjuicer. Niet iedereen heeft dit apparaat tot zijn beschikking, maar je zou ook kunnen beginnen met een smoothie. Beiden zijn makkelijk te maken. Je kunt er direct meer tegelijk maken en die invriezen. Ik heb 8 flesjes, dus dit is ook voor 8 dagen, joh. 😉

Vaak kook ik als tussendoortje mijn twee eitjes ’s avonds al en die stop ik dan in een handig klein bakje. Handig mee te nemen en neemt helemaal geen ruimte in beslag en iedereen kan twee eieren koken. Hop tweede gerecht ook geprept 😉

FullSizeRender(17)

De lunch is vaak wat lastiger. Ik houd ook van lekker lang in bed liggen in de winter. O en de zomer trouwens ook. Ik ben geen ochtendmens, dus een workout in de ochtend doe ik dan ook maar zelden. Maar goed dat terzijde, voor de lunch heb je iets meer tijd nodig.
Je zou je lunch ook s avonds kunnen klaarmaken, maar ik vind het prima in de ochtend. Ik eet veel gerookte kipfilet met linzen of kidneybonen. (niet alleen maar dat hoor, maar er zijn zoveel variaties)

imageZoals je ziet, de voorraad kan niet groot genoeg zijn haha!

Wat je misschien wel eerst moet leren is om veel dingen koud te eten. Gebakken ei, gebakken kip, boontjes, spinazie, linzen, kidneybonen of de salade van de vorige dag. Het is even wennen, maar uiteindelijk maakt het niets uit of het nu warm of koud is. Beide even lekker. Ennuh niks aantrekken van al die scheve gezichten in de klas, op je werk of thuis. Je mag toch lekker zelf weten wat je eet!

 

Liefs Miranda

 

 

 

 

Volg:

2 Reacties

  1. 11 januari 2016 / 16:58

    Leuk woord Mealprep…doe ik ook maar wist niet dat het zo heet 🙂 Goed bezig mooie meiden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.