Home ┬╗ LEGiOrun Grootegast

LEGiOrun Grootegast

LEGiOrun Grootegast

Eindelijk maar toch, een blog over de LEGiOrun in Grootegast op zaterdag 2 april. Afgelopen week een beetje druk gehad met van alles en nog wat, maar dan nu toch een verslag.
Voorafgaand aan de run had ik een sportgel opgehaald bij de fietswinkel in Roden. Geen idee of zulke gelletjes echt helpen, maar het is in ieder geval even lekker voor onderweg. Vervoer is altijd lastig, dus prop je hem maar bij je sportbh in ­čÖé
Qua eten heb ik vooraf nu veel meer genomen dan voor de Leeksterlenteloop, want dat ging niet helemaal goed toen. 3 speltbrood met gebakken ei en 1 met pindakaas. Lekker. Wel veel calorieen, dus die hakte er goed in. De rest van de dag minder dus.

imageDe start was op het marktplein van Grootegast. Goeie locatie en mooi opgezet. EHBO, WC, kleedkamers en inschrijflokaal, alles was aanwezig.
Zoals altijd ben ik zenuwachtig voordat ik moet rennen en daarom moest ik nog even naar de wc. Toen ik het hokje uit wilde zat de deur klem! Aah daar kan ik niet tegen. Ik ramde aan het slot en toen zat me vinger er tussen. Zucht, heb ik weer. Bloeden.. Aangekomen bij de EHBO zei de verzorger tegen mij; je bent zeker naar de wc geweest? Ik was dus blijkbaar niet de eerste.

Het was die dag echt heerlijk weer, dus ik was blij dat ik mijn korte broek had aangedaan. De eerste run van dit jaar in korte broek. Whoehoe!
De start was precies om 14:00 uur. De eerste 5 km ging over de Caspar Roblesdijk. Je passeerde daarna de start weer en moest vervolgens de normale route van de 5 kilometer rennen. Toen ik de start gepasseerd was zag ik dat de tijd op 27 minuten stond. 2 x deze ronde en je eindigt met 54 minuten dacht ik.

Het tweede deel van de route ging door een loods en over de bovenweg weer terug naar de finish. Alles werd gelukkig duidelijk aangegeven dus je weet precies waar je langs moet. Onderweg veel mensen die je even aanmoedigen. Werkt toch wel.
De tweede helft viel me alleen veel zwaarder dan de eerste helft en ik liep dus lang zo lekker niet meer. Misschien wel te snel van start? Voor mij liep een meisje met een zelfde tempo. Eigenlijk wilde ik haar nog inhalen, maar dit zat er helaas niet meer in. Aangekomen bij de finish hoorde ik de omroeper zeggen; Miranda heeft een tijd van 57 minuut 30! Handig zo’n t-shirt met je naam erop haha.

image Ik dacht eigenlijk; wat een k*ttijd! maar nu ik er zo over nadenk is het ook oke. Na de Leeksterlenteloop twee weken niet gelopen en de 4 krachttrainingen van PBP hakken er behoorlijk in. De tijd is goed zo, kan beter, maar ik wil ook teveel dingen tegelijk soms ­čśë
Voorlopig heb ik even geen runs op het programma. Daarom wat meer krachttrainingen en lopen hooguit 1 keer per week. Op zondag voor actief herstel.

En dan nog even een complimentje voor Grootegast, leuke run! Goed georganiseerd. Volgend jaar doe ik zeker weer mee!

Liefs, Miranda

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.