Home » Food: Havermoutkoekjes zonder suiker!

Food: Havermoutkoekjes zonder suiker!

Food: Havermoutkoekjes zonder suiker!

Een van de eerste dingen die ik maakte toen ik aan mijn fitjourney begon waren havermoutkoekjes. Ik heb ze al een tijdje niet gemaakt en dacht he die kan ik wel weer eens maken! Jum, ze zijn nog steeds zo lekker!

Wat heb je nodig voor de havermoutkoekjes?

  • 100 gram havermout
  • 2 rijpe bananen
  • 20 gram kokosolie
  • 20 gram cranberry of rozijnen
  • 35 gram kokosrasp
  • handjevol (geplette) noten

Hoe maak je de havermoutkoekjes?

Verwarm eerst de oven voor op 175 graden.

Smelt de kokosolie in een pan.

Doe in een aparte bak de overige ingrediënten en kneed dit goed door elkaar. Het is het fijnst als de bananen goed rijp zijn. Ze zijn dan wat smeuïger en daardoor beter kneedbaar. Als je een redelijk egaal ‘deeg’ hebt kun je de kokosolie erbij doen.

IMG_2790Meng dit ook goed door elkaar.

Ik heb 11 koekjes uit dit deeg gehaald. Dit is ongeveer 1 redelijk eetlepel vol op de bakplaat. Je kunt elke vorm van de koekjes maken die je wilt. Ik vind ronde koekjes het leukste. Je plet de koekjes met de bolle kant van de lepel.

Bak de koekjes in 15 minuten af.

IMG_2792

De koekjes zijn ongeveer 3/4 dagen houdbaar in een afgesloten bak. (niet in de koelkast)

NB: De basis voor deze koekjes is eigenlijk havermout en banaan en daarna kun je er eigenlijk alles in doen wat je lekker vindt. Dit is 1 van mijn favoriete.

 

 

Liefs, Miranda

Ennuh, ben ik vergeten te melden dat ik voordat ik ze in de oven deed er wat cacao nibs op heb gestrooid, hihi.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.