Home ¬Ľ Guilty Pleasures: Rolo Chocolade taart

Guilty Pleasures: Rolo Chocolade taart

Guilty Pleasures: Rolo Chocolade taart

Hoewel ik het heerlijk vind om gezond te eten, ben ik ook echt op veel ongezonde dingen. Een van die dingen is taart! Samen met mijn vriend zoeken we altijd naar redenen om iets te vieren met taart..

Laatst maakte ik deze zeer ongezonde taart met chocolade! Heerlijk! Vooral de middelste laag is super lekker romig en zoet. Mocht je je bezoek een keer willen trakteren op een machtig stuk taart, dan is dit een aanrader! Hij is wel erg lastig te snijden ūüėČ Maar ach, in de buik gaat het ook stuk toch?

Wat heb je nodig?

* (springvorm van 18 cm)

  • 130 gram Bastogne koeken (half pak)
  • 100 gram Tony‚Äôs Chocolonely karamel zeezout
  • 1 pakje Rolo‚Äôs
  • 200 gram MonChou
  • 75 gram suiker
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram roomboter
  • 2 zakjes klopklop

Bereiding Tony’s Salted Caramel Cheesecake Met Rolo:

  1. Laat de boter smelten in een pannetje en haal van het vuur. Verkruimel de Bastogne koeken, ik doe de koekjes vaak in een theedoek en plet ze met een deegroller of een mok.
  2. Voeg de kruimels toe aan de pan met boter en meng goed door elkaar.
  3. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Verspreid hierover het mengsel van de Bastogne kruimels, druk het goed aan en zet in de koelkast.
  4. Meng in een kom de MonChou met de suiker tot een geheel. Mix in een andere kom de slagroom met de klopklop en mix dit totdat het nét stijf is. Schep het MonChou mengsel dan heel voorzichtig door de slagroom.
  5. Schep het gehele mengsel in de springvorm  en laat 1-2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Haal de taart uit de koelkast en smelt de Tony’s chocolade in een pannetje. Pas op! Voorzichtig smelten, het brandt snel aan! Giet de chocolade over de taart en druk de Rolo’s in de gesmolten zachte laag. Zet de taart weer terug in de koelkast totdat de chocolade hard is geworden.

Smul maar lekker!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.