Home » Food: Wedding Cake

Food: Wedding Cake

Food: Wedding Cake

Vriendinnetje Corine vroeg of ik voor hun bruiloft een taart wilde maken. Haar moeder, schoonmoeder en nog een vriendin maakten ook taarten, een heel leuk idee en orgineel om het zo persoonlijk en klein te houden. Toch werd ik helemaal wild en geïnspireerd door Anat (café) en Dr Oetker ging ik aan de slag met een biscuittaart met eetbare bloemen en brownie met roze botercreme. Vooral die laatste was een zelfbedachte creatie en probeerden we een week voor de bruiloft vast uit. Nadat een cake mix met cacao niet helemaal je van het was, besloot ik toch met de browniemix aan de slag gaan. Ook was het vinden van eetbare bloemen een uitdaging, maar we hebben het allemaal gered en de reviews zijn goed, dus ik wilde de ‘recepten’ even met jullie delen!

wedding cake

Biscuittaart met lagen en eetbare bloemen

Wat heb je nodig?
– 1 pak mix voor biscuittaart
– 1 zakje mix voor botercreme
– 5 eieren
– 50 ml water
– 100 gram boter
– 125 ml melk
– 1 limoen
– Frambozen, blauwe bessen, aardbeien
– Eetbare bloemen
– Bakspatel
– Bakspray of bakpapier
– Bakvorm 22/24 mm

Hoe maak je hem?

  • Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de rand in met een bakspray.
  • Doe de biscuitmix samen met de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar tot een glad beslag en klop het daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.
  • Bak de taart in 30 tot 40 minuten iets onder het midden van de voorverwarmde oven af en laat hem daarna afkoelen op een rooster. Verwijder na 10 minuten de bakvorm en laat de taart verder af koelen.
  • Snijd de taart vervolgens in drie lagen.
  • Daarna gaan we de botercrème maken. Rasp de schil van de limoen. Klop ondertussen de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, zorg dat er geen klontjes meer inzitten. Voeg de melk en de mix voor botercrème aan de boter toe en mix op de laagste stand het geheel tot een dikke massa. Ga tussendoor nog even met een lepel of spatel over de bodem zodat alle boter meegaat in de creme. Voeg als laatste de limoenrasp toe en klop in ongeveer 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
  • Leg de onderste taartlaag op een bord en bestrijk deze met een laag limoen creme. Leg de volgende laag er bovenop en bestrijk deze ook met een laag botercreme. Leg tot slot de bovenste taartlaag er op en bestrijk de laatste botercreme erover tot hij bijvoorbeeld helemaal dicht is.
  • Gebruik eetbare bloemen, aardbeien, frambozen en blauwe bessen als versiering.

wedding cake

Browniecake met roze botercreme

Wat heb je nodig?
– Browniemix
– Botercreme
– Rode bietensap
– Frambozen, blauwe bessen, Tony Chocolonely Knettersuiker Witte Chocolade, bloemen
– Spuitpistool
– Spatel
– Bakvorm 22/24 mm

Hoe maak je hem?
1. Maak de browniemix en doe het beslag in plaats van in de brownievorm in een taartvorm van 22 mm. Zet de brownie volgens op de doos aangegeven temperatuur in een voorverwarmde oven en hou hem goed in de gaten. Hij mag niet te stevig worden.
2. Laat de brownie goed afkoelen en snijd hem voorzichtig doormidden als hij volledig afgekoeld is!
3. Laat de helften even liggen en maak de botercreme klaar volgens de verpakking.
4. Voeg om de crème een roze kleur te geven een scheutje rode bietensap toe aan de crème en mix dit tot een stevig geheel.
5. Leg de onderste helft op een bord en verdeel 1/3 van de botercreme over de brownie. Leg de bovenste helft erbovenop en verdeel hier de overige botercreme overheen, naar wens kan je de cake helemaal dichtmaken, ik hield de onderkant open.
6. Versier de taart met fruit, bloemen, wat je maar lekker vindt. Ik maakte ook botercreme sterren met een spuitpistool en versierde deze met brokjes Tony Chocolonely Knettersuiker Witte Chocolade.
7. Om de botercreme goed stevig te krijgen, zet je de taart even in de koelkast, maar hij is in principe ook direct te eten, mocht je niet kunnen wachten 😉

Binnenkort een feestje en wil je je baksels opvrolijken? Op www.bloombites.nl kan je online eetbare bloemen bestellen, maar ook te vinden bij de Intratuin. En niet alleen te gebruiken voor taarten en dergelijke, maar ook in ijsblokjes, salades en op toastjes!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.