Home » Food: Vanille Aardbei Cheesecake

Food: Vanille Aardbei Cheesecake

Food: Vanille Aardbei Cheesecake

Hmmm, deze lekkere cheesecake zag ik een tijdje geleden via de Facebook community van FitDutchies. Ik heb direct op de terugweg vanaf werk vanille melk gehaald, de rest had ik in huis en tijdens het eten begon ik al met mengen en mixen! Hij moet wel eventjes in de oven, maar in die tijd ben ik gaan hardlopen en toen ik terug was kon ik een stukje cheesecake happen! Geweldig toch? En, ook voor de niet healthy mensen, hij is lekker! 🙂 Als je geen whey in huis hebt, gebruik dan een vanille stokje of vanillepoeder.

Wat heb je nodig voor deze lekkere vanille aardbei cheesecake?

  • 100 ml vanille melk (bijvoorbeeld van Alpro)
  • 50 gr kokosmeel
  • 3 eieren
  • 1 eiwit
  • 450 gr magere kwark
  • 30 gr whey vanille
  • 2 eetl honing
  • 1 theel bakpoeder
  • een handje aardbeien
  • 100 gr havermout of fine oats
  • 120 gr dadels
  • 2 eetl gesmolten kokosolie
  • Taartvorm (19 cm)

Hoe maak je de vanille aardbei cheesecake?

  • Verwarm je oven vast voor op 160 graden.
  • Mix de havermout, kokosolie, dadels en eiwit in een blender tot een massa.
  • Bekleed je bakvorm met bakpapier en druk de massa erin als bodem.
  • Doe vervolgens de kokosmeel, 3 eitjes, de kwark, whey, honing en melk met het bakpoeder in een kom en meng het geheel goed door elkaar.
  • Pak je aardbeitjes en snij ze in plakjes. Roer ze daarna voorzichtig door het mengsel.
  • Giet het kwarkmengsel op de bodem.
  • Zet de taart in de oven, voor zo’n 60-70 minuten en ga wat leuks doen, opruimen, afwassen, hardlopen 😉
  • Laat de taart helemaal afkoelen en snijd hem dan pas!
  • Smullen!!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.