Home » Food: Tony Chocolonely Rocky Road Pistache

Food: Tony Chocolonely Rocky Road Pistache

rocky road

Valentijn is voor ons een goed excuus om weer even iets heel ongezonds te bakken en vooral ook slecht te eten. We ‘vieren’ het niet, bij ons is elke dag Valentijn, zeggen wij altijd. Ik ging op Valentijnsdag ’s ochtends op tijd naar de winkel om even een variant op de Rocky Road Fudge te maken. Deze keer wit met roze, in de Valentijn sfeer.

Daarom koos ik in plaats van bruine chocolade voor de witte chocolade van Tony en niet zomaar de witte chocolade, de witte framboos knettersuiker reep! Lekker zoet! Daarnaast dacht ik aan een leuk kleurenspel door de groene pistache nootjes toe te voegen en zowel witte als roze marshmallows, maar ook cranberry’s te gebruiken. Een klein feestje dus! Beetje vreemd, maar wel erg lekker!

Wat heb je nodig voor de Tony Rocky Road?

 • 10-12 maria biscuitjes (of andere biscuitjes die je lekker vindt)
 • 10 grote of 20 kleine mini marshmallows wit en roze
 • 2 repen Tony Chocolonely Witte Chocolade Framboos Knettersuiker
 • flinke hand pistachenootjes
 • flinke hand cranberry’s

Hoe maak je de Tony Rocky Road?

 1. Verzamel eerst in een kom de marshmallows, die je eerst in stukjes geknipt of gescheurd hebt. Snijd ook de cranberry’s klein en hak de pistachenootjes in wat kleinere stukjes. Breek de biscuitjes in kleine stukjes en voeg deze vier ingrediënten bij elkaar. Meng het geheel goed en zorg dat vooral de marshmallows niet teveel aan elkaar plakken.
 2. Smelt in een pannetje boven een pan met kokend water de beide witte Tony chocolade repen au bain-marie. Zet het pannetje als de chocolade helemaal gesmolten is apart en laat even kort afkoelen.
 3. Voeg de chocolade bij het mengsel met de droge ingrediënten en meng het goed door elkaar. Alles moet door de chocolade omhuld zijn.
 4. Pak een ovenschaal (ik gebruikte een rechthoekige van de AH) en bekleed deze met plasticfolie. Hiermee haal je de rocky road er straks makkelijk uit.
 5. Verdeel de vulling in de ovenschaal en druk het geheel nog even goed aan. Zet het vervolgens in de koelkast voor minimaal 3 uur om goed op te stijven.
 6. Snijd de Rocky Road in stukjes, gelijke groot of verschillende grootte, wat je wil en genieten maar!

Ps: De Rocky Road is ook goed te eten als het geen Valentijn is hoor!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.