Home » Food: Spaghetti met broccoli pesto

Food: Spaghetti met broccoli pesto

Food: Spaghetti met broccoli pesto

Jaaaa, weer een lekker pasta recept! Als je mijn moeder vraagt wat voor pasta ik vroeger het lekkerste vond kan ze maar 1 ding zeggen: droge pasta met suiker (A) Haha! Ik lustte echt niets! Tegenwoordig ben ik ouder en wijzer en probeer ik steeds meer uit. Maar pasta met tomatensaus is nog wel mijn favoriet. Wokgroente vind ik zonde van de smaak, erg he! Om toch aan mijn groente te komen bij een pastagerecht ben ik op zoek naar leuke varianten en zo vond ik laatst dit leuke recept van de dames van Chickslovefood!

Wat heb je nodig voor 2 porties?
– 150 gram (volkoren/spelt) spaghetti (ik gebruikte vezelrijke spaghetti deze keer)
– 1 kleine broccoli (300 – 350 gram)
– 1 teen knoflook
– 1 flinke hand bladpeterselie
– 30 gram pijnboompitten
– 1 handje grana padano vlokken (of grana padano geraspt)
– 8 eetlepels extra vierge olijfolie
– peper en zout

Hoe maak je de pasta?
– Kook de spaghetti.
– Snijd de broccoli in roosjes, kook 5 minuten en spoel daarna meteen af onder koud water.
– Doe de afgekoelde broccoli in een blender of keukenmachine en pers het teentje knoflook erboven.
– Voeg de bladpeterselie, pijnboompitten en kaasvlokken toe. Als laatste de olijfolie!
– Maal er een snufje peper en zout boven en lekker mixen maar! Meng het geheel tot een smeuïge massa.
– Verdeel de pesto over de dampende spaghetti en maak af met nog wat extra kaas en zwarte peper.

Eet smakelijk!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.