Home » Food: Rocky Road Fudge

Food: Rocky Road Fudge

Food: Rocky Road Fudge

Eens in het jaar is het blijkbaar Rocky Road Day en ik maakte van de gelegenheid gebruik om dus eens kennis te maken met deze lekkere treat! Rocky Road is een Amerikaanse snack gemaakt van noten, koekjes en marshmallows. Je hebt er natuurlijk allerlei varianten op, zoals toevoeging van cranberry’s, pindakaas of iets dergelijks, maar ook in cakevorm, ijsvorm, noem maar op.

Ik maakte Rocky Road Fudge uiteindelijk, natuurlijk echt niet gezond, maar wel mega lekker. Ik vind dit wel een van de beste baksels van de laatste twee jaar. Verslavend lekker, ik vrat zo vier stukjes weg. Oeps!

Wat heb je nodig voor de Rocky Road Fudge? 

  • 1 blikje gecondenseerde melk (bijv. van Friesche Vlag)
  • 340 gram pure chocolade
  • 90 gram ongezouten noten (ik gebruikte de notenmix van de Lidl)
  • 45 gram ‘simpele’ biscuitjes
  • 30 gram marshmallows/mini marshmallows
  • extra noten, biscuitjes en marshmallows ter decoratie

Hoe maak je de Rocky Road Fudge?

  1. Gebruik een ovenschaal en leg hier bakpapier in. De grootte is afhankelijk van hoe dik/dun je je fudge wil hebben. Ik gebruikte een rechthoekige vorm.
  2. Zet alle ingrediënten klaar in bakjes.
  3. Breek de biscuitjes in kleine stukjes, scheur de marsmallows (indien niet mini) ook in kleine stukjes en hak de noten iets fijner.
  4. Smelt de chocolade en de melk in een steelpan op laag vuur. Als alle chocolade gesmolten is voeg je de biscuitjes, marshmallows en noten toe. Meng het geheel lekker door elkaar.
  5. Wacht niet te lang om het mengsel in de vorm te gieten, de chocolade wordt snel weer stevig. Verdeel het mengsel over de vorm met een lepel, zorg dat je een mooie rechthoekige vorm maakt.
  6. Versier de bovenkant met wat noten, biscuitjes en marshmallows en zet het geheel in de koelkast.
  7. Laat het minimaal 3 uur opstijven, maar een nachtje kan ook geen zeker geen kwaad.
  8. Snijd wanneer de fudge goed hard geworden is, alles in kleine brokken en proef de sensationele smaak!

Ga jij hem eens proberen?

Liefs Meik

Volg:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.