Home » Food: Quinoasalade met rode biet, zoete puntpaprika, spinazie & feta

Food: Quinoasalade met rode biet, zoete puntpaprika, spinazie & feta

quinoa salade

Op zoek naar een goed vullende maaltijd, die ook nog een gezond en lekker is? Dan is dit echt eentje die je eens moet proberen. Boordevol groente, lekkere variatie in smaak en afgemaakt met een dressing van sesamolie en honing. Klinkt gek, maar wel echt lekker!

Quinoa moet ik nog een beetje ontdekken. Het bevat inderdaad gezonde eiwitten en mineralen als koper en magnesium; ook voor sporters dus belangrijke voedingsstoffen. Verder is quinoa rijk aan vezels, ijzer, en de vitamines B en E. Allemaal voordelen dus.Maak er een extra feestje van door de verschillende kleurtjes quinoa te gebruiken. Je hebt een bordje vol met verschillende kleurtjes en smaakjes.

Mocht je niet zo’n fan zijn van quinoa, probeer de quinoasalade dan eens met rijst of couscous. Daardoor krijg je net wat meer bite.

Wat heb je nodig voor de quinoasalade?

  • 150 gram sperzieboontjes
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 100 gram quinoa
  • 1 avocado
  • 4 rode bietjes
  • 50 gram feta (light)
  • 1 zoete puntpaprika
  • flinke handen spinazie
  • dressing van sesamolie, limoensap, honing, peper en zout

Hoe maak je de quinoasalade?

  1. Dop de boontjes en kook ze gaar in een minuut of 8.
  2. Snijd de cherry tomaatjes door de helft en de avocado in blokjes.
  3. Gebruik een kom en voeg daarin de cherrytomaatjes, avocado, bietjes en punt paprika bij elkaar. Voeg ook de boontjes en quinoa toe als dit goed gekookt is. Mix goed door elkaar heen.
  4. Voeg aan dit geheel sesamolie, limoemsap, honing, peper en zout toe als dressing.
  5. Pak twee borden en verdeel een flinke hand spinazie op elk bord. Leg hierover het groenten mengsel en maak de maaltijd af met wat feta (light).
  6. Eet smakelijk!

Ga jij hem een keer proberen?

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.