36   616
27   460
24   528
25   516
23   611
Home » Food: Marshmallow Choco Kisses Taart

Food: Marshmallow Choco Kisses Taart

choco marshmallow taart

Wauw! Wat gaat de tijd snel. 5 jaar geleden trokken wij samen in ons eigen huis in Nuis. Nou ja, Ton zijn eigen huis, waar ik gezellig direct na oplevering bij in mocht. We kozen samen de kleuren, de keuken, de vloer, de meubels en sliepen op 7 februari onze eerste nachtje in ons huis. Nu 5 jaar later wonen we een straatje verder en hebben we samen een wat groter huis gekocht.

Wat niet veranderd is in vijf jaar is onze liefde voor taart. Beide zijn we er hartstikke gek op. Zeker nu Jax er is, gaan we het liefst wekelijks wandelen met een koffie en taartje onderweg of na de wandeling. Dus waarmee vier je zo’n jubileum nu beter dan met, jawel.. TAART!

En wat voor taart. Een met veel chocola. Maar ook marshmallow fluff en een hele interessante topping. En eentje met lagen, want dat ziet er leuk uit. Lekker, erg machtig maar zeker een aanradertje als je wil verrassen met een flinke chocolade taart.

Wat heb je nodig voor de Marshmallow Choco Kisses Taart?

 • 400 gram (ongezouten) roomboter
 • 400 gram pure chocolade
 • 600 gram witte kristalsuiker
 • 200 gram tarwebloem
 • 12 eieren
 • ongeveer een halve pot marshmallow fluff
 • 150 gram witte chocolade
 • 2 dozen mini chocozoenen puur, wit en melk (ongeveer 40-50 stuks)

Hoe maak je de Marshmallow Choco Kisses Taart?

 1. Verwarm als eerste voor op 180 graden en maak twee gelijke springvormen klaar met bakpapier (ik heb deze beide wat ingevet met kokosolie).
 2. Weeg de boter af en smelt deze, samen met de 400 gram pure chocolade in een pannetje au bain-marie (boven een grotere pan met kokend water).
 3. Voeg in een kom de kristalsuiker, met de bloem en de eieren samen tot een geheel. Mixen of mengen kan je het beste met een mixer of keukenmachine doen.
 4. Als het beslag goed gemengd is en de boter met de pure chocolade goed gesmolten, voeg deze dan samen en roer goed door.
 5. Verdeel het cake beslag over de twee springvormen. Je kan ook 1 grote cake maken en deze in de breedte halveren.
 6. Bak de cake(s) in 30-40 minuten gaar. Check of ze goed stevig zijn met een sate prikker. Haal wanneer ze stevig zijn de taart uit de oven en laat ze beide goed afkoelen op het ovenrooster.
 7. Ondertussen kan de witte chocolade ook au bain-marie gesmolten worden, op dezelfde manier als de pure chocolade.
 8. Wanneer de taart helemaal afgekoeld zijn besmeer je een van de twee helften met de fluff. Gebruik ongeveer een halve pot of meer naar wens. Leg de tweede helft hierop.
 9. Giet op de bovenlaag de gesmolten witte chocolade en verdeel hier nu de chocolade nog zacht is de chocozoenen over ter decoratie.
 10. Zet vervolgens de taart in zijn geheel direct in de koelkast om compleet op te stijven. Wanneer de witte chocolade helemaal is uitgehard, kun je de taart aansnijden!

Eet smakelijk en geniet van het maken!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.