Home » Food: Eiwitrijke wortelcake

Food: Eiwitrijke wortelcake

Food: Eiwitrijke wortelcake

Ken je die echte goede worteltaart? Heerlijk zoet, lekker romig? Ik heb in mijn leven nog niet veel wortelcake geproefd, maar degene die ik gehad heb, waren heel erg lekker. Anderhalf jaar geleden maakte ik al eens een healthy variant, maar heel eerlijk.. Die smaakte ook nog erg gezond, als je begrijpt wat ik bedoel. Toen ik dit recept op Facebook tegenkwam heb ik direct wortels gekocht om de wortelcake te maken. En lekker dat hij is, ik wil er elke dag wel een stukje van! Door de protein/whey eiwitrijk en hij is heel gemakkelijk te maken op het wortels raspen na, dat is even een werkje. Maar daarna is het alles bij elkaar mikken en bakken, very easy! IMG_4531

Wat heb je nodig?

Voor de cake:

  • 135 gram havermout of ultra fine oats
  • 225 gram wortels
  • 100 ml water
  • halve theelepel stevia of honing
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/2 theelepel koek&speculaas kruiden
  • 3/4 theelepel (wijnsteen) bakpoeder
  • 45 gram whey of protein vanille
  • 4 eiwitten

Voor de topping:

  • 80 gram Cream Cheese Light (Lidl) of Philidelphia Light
  • 40 gram whey of protein vanille

Hoe maak je de wortelcake?

  • Verwarm de over voor op 160 graden.
  • Vermaal de havermout in de blender tot meel (als je geen ultra fine oats gebruikt).
  • Rasp de wortels en knijp ze even uit zodat het vocht eruit is.
  • Mix de fijne havermout met de droge ingrediënten in een kom (bakpoeder, kruiden, kaneel en eiwitpoeder en stevia, als je honing gebruikt meng deze dan met de natte ingrediënten).
  • Meng de eiwitten met de wortelrasp.
  • De droge ingrediënten bij de natte ingrediënten voegen en 100 ml water toevoegen.
  • Roer goed door tot een papje.
  • Vet een cakevorm in met bakspray of gebruik een bakpapiertje (tip: maak het bakpapier nat, zodat het makkelijk in de vorm gedrukt kan worden).
  • Bak de cake 35 minuten op 160 graden in de oven.
  • Laat de cake na het bakken volledig afkoelen en maak de topping.
  • Meng de Cream Cheese/Philidelphia Light langzaam met het eiwitpoeder tot een zachte crème.
  • Besmeer de topping over de cake na het afkoelen, rasp nog wat wortel over de cake en klaar!

Smullen!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.