Home » Food: Dubble Carrot Cake

Food: Dubble Carrot Cake

Food: Dubble Carrot Cake

Hmm, ik ben gek op Carrot Cake! Natuurlijk het meest gek op de echte, maar ook de ‘gezonde’ versies die ik tot nu toe geprobeerd heb zijn lekker! Toen ik dit recept van Fannetiek zag, dacht ik, hee, weinig ingrediënten, vrij simpel en volgens mij enorm goed te eten. Maken dus! Speciaal dingetje aan dit recept was het bakken van twee taarten en die op elkaar zetten met een laag ‘creme’. Helaas werden mijn beide cakes niet zo dik, maar ondanks dat was de taart bijzonder lekker! Proberen dus!

Wat heb je nodig voor de cake?

  • 100 gram kikkererwten
  • 40 gram geraspte wortel of waspeen
  • 30 gram rozijnen (hoeft niet, mag wel)
  • 5 eiwitten
  • 30 gram vanille whey poeder (hoeft niet, mag wel, eiwitjes!)
  • 30 gram havermoutmeel
  • 150 ml ongezoete amandelmelk
  • 5-10 gram koek- en speculaaskruiden
  • 5 gram kaneel
  • 1 theel pakpoeder
  • vanillesuiker/extract als je van zoet houdt (tip: Natural Flavouring van Body & Fit)

Voor de topping:

  • 100 gram 0% of 0,1 % Griekse Yoghurt, Skyr, YoGood of Total
  • 100 gram Cream Cheese Light
  • 25-30 gram eiwitpoeder vanille
  • Vanille extract

Je maakt de cake met een blender en twee bakvormen van 20 mm.

Hoe maak je hem? 

— Verwarm de oven voor op 180 graden.

— Doe alle ingrediënten voor de cake, behalve de rozijnen en wortel, in de blender en blend dit tot een mooi beslag. Proef het beslag, vind je het zoet genoeg? Of kan er wat meer kaneel of vanille bij? Voeg dit dan toe.

— Verdeel het beslag over de bakvormen en verdeel ook de rozijntjes en wortel erover. Roer deze om in het beslag tot ze bedekt zijn. Doe de bakvormen voor zo’n 20 minuten de oven in. Check na 20 minuten of de cakes klaar zijn met een sate prikker. Is die nog wat nat? Dan moeten ze er nog eventjes in.

— Maak in de tussentijd de topping door alle ingredienten in een schaaltje te mengen. Zet dit in de koelkast tot de cakes geheel afgekoeld zijn.

— Besmeer dan de onderste helft van de cake met de topping en leg de andere cake er bovenop. Besmeer deze ook met de topping, versier de cake met wat wortel snippers of rozijnen en klaar is Kees!

Super gezond en lekker!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.