Home » Food: Courgette lasagne met kip en pesto

Food: Courgette lasagne met kip en pesto

Food: Courgette lasagne met kip en pesto

Al tijden wilde ik de gezonde courgette lasagne proberen, maar ik zag er ook wat tegenop. Ik ben heel erg gek op de gewone lasagne, de vette lasagne, met bechamel en heel veel kaas. Dus zou dit niet veel werk zijn en echt enorm tegenvallen? Toen ik woensdagochtend tijdens het hardlopen een paar enorme courgettes zag liggen bij de ouders van vrienden van ons dacht ik hee, die gaan wij vanavond lekker door de lasagne gooien. Ik had tijd, zin in lasagne en was erg benieuwd.

Het duurde wel even, wat een werk als je niet zo’n hele goede kaasschaaf hebt, maar hij was echt heel lekker! Ik moet wel heeeel eerlijk bekennen dat ik stiekem één laag met groene lasagnebladen heb toegevoegd. Voor de smaak, maar ook voor de structuur en ookal maakt dit het niet meer de meest gezonde lasagne ever, ik ben blij met de toevoeging, want het was een topper. En, niet vanuit receptjes, zoals ik meestal doe. Ondanks dat hij ietwat aan de ‘natte’ kant was, is dit mijn eigen creatie en met een echte verse, mega grote ‘aan de kant van de weg’ courgette, dus ik ben extra trots.


Wat heb je nodig?

  • 2-3 middelgrote courgettes (of 1 huge courgette, die vind je aan de kant van de weg 🙂 )
  • 800 gram tomatensaus (met basilicum, pittig, naturel, wat je maar lekker vindt)
  • 2 eetlepels pesto
  • 250-300 gram kipfilet
  • doosje champignons
  • 1 ui
  • 1 a 2 teentjes knoflook
  • 60 gram groene lasagnebladen
  • 1 bol mozzarella
  • zout, peper, oregano, Italiaanse kruiden en basilicum naar wens

Hoe maak je hem?

  • Begin met het snijden van courgette plakken, dit kan gewoon met een (goede) kaasschaaf. Gril de plakjes even kort tot ze lichtbruin zijn in een pan of onder de grill en zorg dat het meeste vocht verdwijnt door ze even op een keukenpapiertje te leggen.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Snijd de kip in hele kleine stukjes en bak deze kort op in een pan met een scheutje olijfolie. Meng met 1 a 2 lepels pesto, laat dit wat sudderen.
  • Fruit in een pannetje een ui en wat knoflook en snijd de champignons in stukjes, bak dit even kort en meng met de tomatensaus (je kan natuurlijk ook zelf tomatensaus maken, voor het healthy aspect). Voeg naar wens nog wat peper, zout en Italiaanse kruiden toe.
  • Bedek de bodem van de ovenschaal met een laag tomatensaus. Leg hier een laag met courgette plakken op. Vervolgens 1/2 van de kip met pesto en 1/3 van de tomatensaus. Maak deze laag af met een paar plakjes mozzarella.
  • Vervolgens ga je verder dan een laag met groene lasagne bladen, kip pesto saus, tomatensaus, courgette plakken, tomatensaus en maak het af met geraspte kaas of parmezaanse kaas en oregano kruiden. Afhankelijk van je hoeveelheid saus kan je hier natuurlijk zelf wat mee spelen.
  • Zet de lasagne voor 20-25 minuten in de oven.
  • Haal de lasagne er voorzichtig uit, pas op, want hij is (waarschijnlijk) wat natter dan de lasagne zoals je hem gewend bent, dus knoei gevaar!

Smullen maar van deze heerlijke courgette lasagne!

Ga jij hem eens een keer proberen?

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.