Home » Food: Caramel cheesecake met fudge en Rolo’s

Food: Caramel cheesecake met fudge en Rolo’s

caramel cheesecake

Beppe is jarig! En daarom maakte ik weer een heel leuk taartje, die er niet alleen lekker uit zag, maar vooral ook enorm lekker was! Niet alleen genoot men van een stukje tijdens de koffie voor het avondeten, maar ook na het avondeten als toetje smikkelden we met zijn allen de restjes caramel cheesecake op. Jum!

Cheesecake heb je in allerlei vormen en maten. Ik heb al eens een gezonde variant met vanille gemaakt, maar ook een heerlijke Tony Chocolonely Bros cheesecake met witte chocolade voor mijn verjaardag. Smullen! Je kan een cheesecake al snel gezonder maken door light roomkaas te gebruiken of een bodem te maken van havermout en dadels in plaats van biscuitjes of koekjes.

Zelf ben ik van mening dat taart vooral lekker moet zijn en soms is dat heel goed te doen met een gezonde variant, maar soms is een not healthy taartje echt lekker en moet je ook daar enorm van kunnen genieten!

Wat heb je nodig voor de Caramel Cheesecake?

  • 100 gram roomboter (ongezouten)
  • 140 gram biscuitjes (Maria biscuitjes van de Lidl!)
  • 500 g roomkaas (ik gebruikte AH huismerk)
  • 35 gram maïzena
  • 85 gram kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • mespuntje zout
  • 2 eieren (M)
  • 150 g karamel (ik gebruikte Hero saus, maar Bebogeen is ook een aanrader!)
  • 2 rolletjes Rolo’s
  • een zakje fudge
  • gehakte hazelnoten

Hoe maak je de Caramel Cheesecake?

  1. Verwarm de oven voor op 110 graden.
  2. Smelt de roomboter in een steelpannetje en maal de biscuit fijn met een keukenmachine. Mocht je die niet hebben dan kan je ook in een afgesloten zakje en een deegroller de biscuit fijn maken.
  3. Meng de gemalen biscuit met de roomboter samen. Pak een ronde bakvorm met een bakpapiertje erin en verdeel het mengsel hierin. Druk het stevig aan en zet de bodem in de koelkast om op te stijven.
  4. Zorg dat de roomkaas een beetje zacht is, doe alle roomkaas in een diepe kom en mix dit een minuutje door. Voeg de maïzena, het zout, de suiker en vanillesuiker toe en mix dit nog even door.
  5. Roer één voor één de eitjes voorzichtig door het mengel. Let op: niet mixen of kloppen. Voorzichtig roeren!
  6. Als het beslag goed geroerd is, is het klaar om in de bakvorm te gaan. Haal de bakvorm uit de koelkast en fiet het beslag voorzichtig in de vorm en verdeel hierover op verschillende plekken de caramel(saus). Met een sateprikker kan je de karamel wat verdelen en swirls maken voor een leuk effect. Dit werkt vooral goed met ‘stevige’ caramel.
  7. Zet de cheesecake in de oven en pak de cake in zo’n 60-70 minuten af. De randen moeten stevig zijn, het midden mag nog wel wat wiebelen. Zet de oven uit als de randen stevig genoeg zijn en laat de cheesecake een uur in de oven staan. Hierdoor zal hij als het goed is niet inzakken.
  8. Zet de cheesecake vervolgens in de koelkast om goed op te stijven. Het liefst een gehele nacht, dan is hij de volgende dag extra lekker!
  9. Versier de top na het opstijven met de Rolo’s, de fudge en een laatste beetje karamel(saus).
  10. Lekker iete!

Groetjes, Meike

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.