Home » Food: Bloemkoolbrood

Food: Bloemkoolbrood

bloemkoolbrood

Ik weet het, het klinkt allemaal weer erg healthy en vreemd, maar serieus, dit is gewoon best wel heel erg goed te eten. Brood met groente, lekker en gezond! En super easy to make want tegenwoordig ligt de bloemkool gewoon als rijst in de winkel en bespaar je jezelf een hoop gerasp en geschaaf. Het brood is prima te eten zonder extra smeersel maar om het nog lekkerder te maken is een lik smeerkaas ook erg lekker.

Durf jij het aan om eens te bakken met groente? Een lekker hartig broodje voor bij de salade of voor bij een soepje, maar ook als tussendoortje doet hij het bij mij erg goed! Zeker als je graag wat koolhydraatarm eet is dit brood een aanrader. Door het gebruik van groenten en weinig meel bevat het erg weinig koolhydraten. Let wel op, met maar liefst vier teentjes knoflook is het wel even letten op je adem, hihi!

Wat heb je nodig voor het bloemkoolbrood?

  • 400 gram bloemkoolrijst van de Albert Heijn of Jumbobloemkoolbrood
  • 6 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 30 gram lijnzaad
  • 1 flinke theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zeezout
  • 50 gram (gesmolten) kokosolie
  • 4 teentjes knoflook
  • verse tijm
  • 30 gram sesamzaad
  • parmezaanse kaas

Hoe maak je het bloemkoolbrood?

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met het bakpapier. Tip: maak het papier even nat, dan is het makkelijker te vormen.
  2. Klop de zes eieren in een kom zo’n 5 a 10 minuten tot een lobbige massa.
  3. Doe de bloemkoolrijst, amandelmeel, het lijnzaad, de bakpoeder, het zeezout en de gesmolten kokosolie in een mengkom. Roer alles flink door elkaar en spatel als laatste voorzichtig de eiermassa door de ingrediënten.
  4. Hak de teentjes knoflook en de tijm fijn en klein en voeg deze toe aan het mengsel.
  5. Als alles goed gemengd is doe je het mengsel in de vorm en strooi hier het sesamzaad en de Parmezaanse kaas over.
  6. Zet het bloemkoolbrood voor een minuut of 50 in de oven en laat het vervolgens afkoelen op een rooster.
  7. Snijd het als het goed afgekoeld is in plakken en proef! Lekker of niet?!

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.