Home » Food: Appel Kaneel Cake

Food: Appel Kaneel Cake

Food: Appel Kaneel Cake

Weer een heeeerlijk recept die ik weer van Marit gemaakt heb! Deze maak ik nu elke week, hij is zo gemakkelijk te maken, binnen 5 minuten staat hij in de oven en een half uurtje later kan je genieten van een heerlijk warme appel cake met extra eiwitten! Mocht je dit niet in huis hebben of onnodig vinden, dan kan de eiwitpoeder ook weggelaten worden.

Wat heb je nodig?

– 150 gram speltmeel
– 200 gram appelmoes (probeer zo light mogelijk)
– 2 scoops vanille eiwitpoeder (56 gram)
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eieren
– 50 gram rozijnen
– 2 theelepels kaneel

Wat moet je doen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe in een bak bij elkaar: speltmeel, appelmoes, eiwitpoeder, bakpoeder, eieren en kaneel.
  • Mix dit totdat het een glad geheel is. Roer er dan de rozijnen doorheen.
  • Leg er voor de sier nog wat gesneden appelplakjes op.
  • Zet de cake voor 30 minuten in de oven op 180 graden.
  • Laat de cake even afkoelen en snijd dan in 10 plakken.

Je kan de cake invriezen, maar warm is een plak extra lekker 😉

Liefs Meik

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.