Home » Eimuffins

Eimuffins

Eimuffins

Supereasy, lekker en een gemakkelijke manier om je groentes naar binnen te werken. Eimuffins! Ik maakte ze laatst met mijn zusje. Schrik niet, voor 12 muffins heb je 11 eitjes nodig, haha. Ook lekker om te delen met je collega’s, vrienden, vriendinnen of familie.

Wat heb je nodig?

  • 11 eieren
  • groentes zoals, courgette, champignons, tomaat, aubergine, spinazie
  • kaas zoals, parmezaanse kaas, geraspte kaas of mozzerella
  • vlees zoals,  salami, ham of ander lekker vleessoort
  • kruiden, zoals peper, zout, italiaanse kruiden, oregano
  • muffinvorm
  • kokosolie of kleine muffinvormpjes

Hoe maak je de eimuffins?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Doe de eieren in een kom en klop de eieren door elkaar.
  • Voeg de gewenste kruiden toe en meng deze door het mengsel
  • Vul de muffinvorm met de vormpjes of vet in met kokosolie om de eimuffins gemakkelijk te verwijderen als ze klaar zijn
  • Vul de vormpjes met de groentes, kaas en het vlees dat je gekozen hebt
  • Doe de vormpjes niet te vol, het eimengsel moet er nog bij in!
  • Zorg dat het eimengsel ongeveer tot het randje van de vorm komt
  • De muffins moeten ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Laat kort afkoelen als ze klaar zijn en smullen maar!

Zelf heb ik ze tot twee dagen na het bakken nog gegeten. Door de tomaat zijn ze dan wel wat ‘zompig’ maar nog prima te eten. De derde dag durfde ik niet meer aan.

Eet smakelijk!

Liefs Meik

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.