Home » Crashdiëten werkt!

Crashdiëten werkt!

Crashdiëten werkt!

Aldus Telegraaf zes dagen geleden. Toen ik dit berichtje voorbij zag komen was ik gelijk benieuwd. Al jaren wordt immers beweerd dat crashdiëten niet goed voor je is. Je verliest vocht en geen vet. Zodra je weer gaat eten ben je weer op je oude gewicht of zelfs nog zwaarder. Maar is dit allemaal wel zo ?

Bij een crashdieet eet je zo weinig mogelijk op een dag. 700 tot 800 calorieen op een dag, veel water en veel sporten. Binnen een week kun je hiermee zo een paar kilo kwijt zijn. Velen beweren dat als je dan weer normaal gaat eten je in een razend tempo weer op je oude gewicht bent.

WeegschaalIk geef toe, ik heb ook wel eens een crashdieet gedaan. Fruit, water en hardlopen. Je bent ontevreden en je wilt zo snel mogelijk resultaat. Geen idee waar je moet beginnen en geen flauw idee hoe voeding werkt. En dan ga je dat soort dingen doen. Het helpt wel, alleen op korte termijn.
Als je na je crashdieet beter zou gaan eten dan voor je dieet, dan hoef je dus niet weer veel aan te komen, aldus Telegraaf. Ergens kan ik wel in deze theorie komen. Als je na je crashdieet weer gemotiveerd bent om een betere levensstijl te volgen dan kom je niet gelijk weer kilo’s aan die je verloren bent. Het is absoluut niet gezond, maar het geeft dan op dat moment wel het juiste zetje. Als je verder gaat met je oude levensstijl of ontzettende eetbuien krijgt na dat vreselijke calorietekort, dan gaat het hard met de kilo’s.

Ik moedig dit soort diëten absoluut niet aan, maar ik kan het wel begrijpen. Zorgen dat je jurkje op de zaterdagavond net iets lekkerder zit, je broek wat fijner zit of je gaat zwemmen in het weekend. (Platte buik!) Nogmaals, beter is op de lange termijn je eten aan te passen, maar uiteindelijk hebben we allemaal wel eens zo’n periode gehad waarin we dit proberen. In de loop van de tijd weet je steeds meer over voeding en gezond leven en dan laat je dit soort dingen wel. Tenminste ik nu wel.

En remember; summer bodies are made in the winter! Dus als we nu beginnen, kunnen we van het zomer lekker door blijven eten.

Liefs, Miranda

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.