Home ┬╗ Lifestyle: Water met citroen ’s ochtends

Lifestyle: Water met citroen ’s ochtends

Lifestyle: Water met citroen ’s ochtends

Voorheen begon ik mijn dag altijd met 1 uitgeknepen citroen, lauw water en een rietje. Er wordt namelijk overal beweerd dat de dag starten met citroenwater supergezond is. Het zou je helpen afvallen, frisse adem en een stralende huid krijgen. Dit klinkt goed en dan doe ik natuurlijk graag mee met deze ‘hype’. Maar is dat wel zo ?

Vitamine C
In een citroen zit 36mg vitamine C per 100 ml.
1 kiwi 70mg
1 sinaasappel 61 mg
200 gram broccoli 200 mg
100 gram rozenbottel 560!mg

Zelfs in aardappel zit vitamine c. Voor de 36mg van de citroen hoef je het in ieder geval niet te doen, je krijgt genoeg vitamine C binnen door middel van ander eten. Per dag heb je maar 75 mg vitamine C nodig, de rest plas je weer uit.

Hydratatie
Citroenwater hydrateert ? Dit wordt natuurlijk mede veroorzaakt omdat je het met water drinkt. Ik begin mijn dag vaak met een paar glazen water, maar er zijn ook mensen die dit overslaan en pas na hun ontbijt een eerste kop koffie pakken. In je slaap verlies je veel vocht en daarom is de dag beginnen met 2 grote glazen water een heel goed begin.
In het geval dat je nooit de dag begint met water en nu ineens start met citroenwater is de kans groot dat je een frissere adem krijgt. Even doorspoelen die hap ­čÖé

Spijsvertering
Je spijsvertering op gang helpen met citroenwater kan ook prima met gewoon water of je ontbijt. Tevens ook beter voor je tanden, want ondanks het rietje is het zeer heftig spul.

Hongergevoel
Citroenwater bevalt veel vezels die helpen het hongergevoel ondrukken ? Er worden hier pectinevezels mee bedoeld. Deze vezels zitten voornamelijk in de schil en in het vruchtvlees en dat zijn de twee dingen die niet in je sapje zitten ’s ochtends. Wil je je hongergevoel onderdrukken neem dan een glas met pure psylliumvezels.

Water splashing into glass

Na al het bovenstaande opgezocht te hebben kom ik toch wel tot de conclusie dat het drinken van  citroenwater eigenlijk onzin is. 1 schijfje met water en ijsblokjes is absoluut lekker, maar een hele uitgeknepen citroen in de ochtend, neen dat doe ik niet meer.
Begin je dag liever met 2 grote glazen water en je bent goed bezig!

 

 

Liefs, Miranda

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.