Home » Food: Bananenbrood

Food: Bananenbrood

bananenbrood, pindakaas, brood

Ik eet vrij weinig brood, alleen bananenbrood eet ik met enige regelmaat. Warm uit de oven met een dikke laag pindakaas erop, mmm..

Wat heb je nodig voor het bananenbrood? 

  • 150 gram amandelmeel (speltmeel is ook mogelijk)
  • 100 gram magere kwark
  • 3 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • wijnsteen bakpoeder
  • kaneel
  • kokosolie
  • eigen invulling (cranberries, noten, chocola of rozijnen)

Hoe maak je het bananenbrood? 

Doe de drie bananen, 4 eieren en de 100 gram kwark in de blender tot het een egaal geheel is. Meng dit geheel met de 150 gram amandelmeel. Voeg hier een snufje wijnsteen bakpoeder en kaneel aan toe. De basis voor je brood is nu klaar.

image

Ik heb er deze keer rozijnen, cranberries en noten door gedaan.De noten zijn erg groot om er heel in te doen en daarom doe ik ze in een theedoek en stamp ze met de achterkant van een mes kleiner.

Je kan dit mengsel in een cakevorm doen, vet deze wel eerst even in met kokosolie.

Het is handig voor dat je begint om de oven alvast aan te zetten op 180 graden. Kijk af en toe even bij het brood, maar ik vind het brood na 25 minuten gaar genoeg. Prik desnoods met een sateprikker in je brood, en als er niets meer aan zit weet je dat de binnenkant ook gaar is.

image

Terwijl ik dit stukje heb getypt piept mijn oven dat mijn brood klaar is. Ik heb vanavond heerlijk bootcamp gedaan, dus ik heb mijn stukje brood wel verdiend. Kopje thee erbij. Jammie 🙂

image image

Ik snijd het brood altijd doormidden en bewaar 1 helft in de koelkast en vries de andere helft in. Het brood in de koelkast is ongeveer 3 dagen houdbaar. (Dan is die ook wel op haha)

Liefs, Miranda

Let wel op; dit is een gezond tussendoortje, maarrrrr neem niet teveel, want met die laag pindakaas wordt het wel een calorievol geheel 😉

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.